DISTRIBUIȚI

O navă plecată din porturile românești, încărcată cu mii de oi, s-a dovedit mult mai periculoasă pentru un vas rusesc de spionaj. Ministerul rus al Apărării a anunțat joi că nava spion s-a scufundat în Marea Neagră, în apropierea coastei Turciei în urma coliziunii cu nava aflată sub pavilion Togo.

Plecare grea din UE pentru Marea Britanie. „Un stat terț nu va beneficia de aceleași drepturi sau de drepturi mai avantajoase ca o țară membră” a Uniunii Europene, a declarat cancelarul Angela Merkel. Și România are propriile obiective în ceea ce privește Brexit.

România va trebui să dea socoteală în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a revizui și adopta planul național de gestionare a deșeurilor și programul de prevenire a generării de deșeuri. Statele membre trebuiau să adopte, până la 12 decembrie 2010, planuri naționale de gestionare a deșeurilor, iar până la 12 decembrie 2013, programe de prevenire a generării de deșeuri.

De altfel, Comisia Europeană a lansat, joi, și trei proceduri de infringement împotriva României, în ceea ce priveşte siguranţa maritimă, libera circulaţie a mărfurilor şi aplicarea noilor norme privind caracterul definitiv al decontării.

Sebastian Ghiță este cu un pas mai aproape de a reveni acasă. Dosarul de extrădare tradus are 475 de pagini și a ajuns deja la Ministerul Justiției din Serbia. Decizia de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiță aparține magistraților sârbi.

Extremista Marine Le Pen, cea care a reușit surpriza de a intra în turul doi în cursa pentru conducerea Franței, mai are până la o nouă ridicare a imunității în Parlamentul European. Totuși, Parlamentul European estimează la aproape cinci milioane de euro prejudiciul în scandalul privind angajarea fictivă a asistenților eurodeputaților din partidul condus de Le Pen.
Reporter de serviciu Beatrice AZIZOAIE DIMACHI,anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi