DISTRIBUIȚI

Liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae a depus un amendament la legea grațierii prin care condamnații pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz in serviciu pot fi grațiați.

”Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară”, și-a motivat Nicolae amendamentul.

Nici deputații nu stau degeaba. Miercuri, Comisia pentru Agricultură va discuta din nou masacrarea Ordonanței de Urgență 51/2016, care oprește tăierile ilegale de copaci. În cadrul primei discuții s-a cerut diminuarea la minim a amenzilor și eliminarea sancțiunilor contra personalului silvic.

Săptămâna a început cu vești importante din justiție: Hexi Pharma și directorul general al companiei, Flori Dinu, au fost trimiși în judecată.

Compania lui Dan Condrea este acuzată de săvârșirea a 340 de infracțiuni de înșelăciune, uz de fals și participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Flori Dinu este dată în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
Perseverent este și Donald Trump. Președintele american a semnat, un nou ordin executiv care le interzice cetățenilor musulmani din șase țări să intre pe teritoriul SUA și în care, comparativ cu primul ordin, nu se regăsește și Irakul.

Pare din ce în ce mai clar că UE va avea mai multe viteze. În opinia președintelui francez, nu există alternativă la o Europă cu mai multe viteze, pentru a evita distrugerea Uniunii. Urmează pe 9 și 10 Consiliul European, unde liderii europeni vor avea o primă discuție privind Europa post-Brexit. (#Youth2.0)

Recomandarea de lectură a redacției: The Atlantic, despre extremistul Geert Wilders și alegerile din Olanda din 15 martie.
Reporter de serviciu: Beatrice AZIZOAIE DIMACHI,anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi