DISTRIBUIȚI

Parchetul General a descins joi dimineață la firma Romcip SA, ferma de porci controlată de fiul liderului PSD Liviu Dragnea, dar și la alte câteva zeci de adrese într-un dosar de evaziune fiscală. La sfârșitul zilei, Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei, acum și acționarul unic, potrivit avocatului său, a fost reținut de procurori. Procurorii acuză cheltuieli fictive înregistrate în contabilitate în valoare de cel puțin 200.000 de euro.

Apropo de Liviu Dragnea, care a fost acuzat de opoziţie că a plecat în concediu chiar în timp ce parlamentarii au fost convocaţi în sesiune extraordinară, fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a ținut să îi ia apărarea și să explice că liderul PSD avea bilete de odihnă şi trebuia să plece, pentru că „vacanţele sau concediile nu ni le putem programa în funcţie de când dă Guvernul Ordonanţă sau nu”.

În ceea ce privește chiar românii plecați, dar nu în concediu, ci afară din țară, la muncă, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, spune că mai mult de jumătate din aceștia au în vedere şi posibilitatea de se întoarce în ţară şi, de aceea, este importantă politica de reinserţie socială.

Iar apropo de ministrul Justiției, dar nu de fostul, ci de actualul, Tudorel Toader, mai exact de fiul său, Ionuț Alexandru Toader, acesta a putut să se prezinte la concursul pentru postul de asistent universitar la Universitatea Al. I. Cuza, doar pentru că Senatul Universității a modificat exact paragraful care îl împiedica să participe la examen. Toader Jr., a concurat, de altfel, de unul singur.

#AGRI România nu a scăpat de ouăle contaminate. Autoritatea Sanitar-Veterinară a anunţat că în judeţul Timiş a fost descoperită şi sechestrată o tonă de „gălbenuş de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania”. Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns, însă, la comercializare, iar cele 1.000 de kg urmează să fie neutralizate prin incinerare.

Comisarii europeni sunt acuzați că au cheltuit prea mulți bani din bugetul instituției europene, în special pentru a închiria avioane private, când existau și opțiuni comerciale, și pentru cazări. Aceștia ar fi dat peste jumătate de milion de euro doar în perioada ianuarie-februarie 2016 pe transport și cazare, iar printre cei mai cheltuitori se află chiar președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, care a plătit 25.000 de euro pentru a închiria un avion privat și a transporta o delegație de nouă persoane de la Bruxelles la Roma.

#RecomandareDeLectură New York Times: Donald Trump nu dă înapoi în ceea ce privește Coreea de Nord, ba chiar își sporește amenințările.
Reporter de serviciu Beatrice AZIZOAIE DIMACHI anul II CRP,Universitatea Apollonia Iasi