DISTRIBUIȚI

Discursul președintelui CE, Jean-Claude Juncker, în care a prezentat cele cinci scenarii privind viitorul Uniunii va avea mult timp ecouri.

Miniștrii de Externe din Franța și Germania au semnalat într-o declarație comună că susțin ideea unei Europe cu mai multe viteze, o Uniune care să ia în calcul ”diferitele niveluri de ambiție” ale statelor membre.

România, în schimb, respinge ferm această propunere. Președintele Klaus Iohannis a avertizat că astfel de formule de reconfigurare a Uniunii ar putea conduce la dezintegrarea proiectului european.

Parlamentul European a cerut Comisiei să respecte legislația europeană, care o obligă să impună temporar vize americanilor, deoarece SUA solicită în continuare vize cetățenilor din cinci state membre. CE ar fi trebuit să ia această măsură încă de anul trecut, dar a invocat diverse motive pentru care nu este oportună decizia. (#Youth2.0)

În SUA se extinde scandalul relațiilor echipei lui Trump cu oficiali și diplomați ruși. Washington Post a dezvăluit că Procurorul general a avut două contacte cu ambasadorul rus în SUA în timpul campaniei electorale a lui Donald Trump, în timp ce USA Today scrie că alți doi membri ai echipei sale au discutat cu ambasadorul Rusiei cu ocazia convenției naționale a Partidului Republican, din iulie 2016.

În România, Cristian Boțan, un tânăr angajat de Victor Ponta pentru a crea un site de recrutare și concediat de Sorin Grindeanu, prezintă cinci metode prin care se fraudează angajările la stat.

Recomandarea de lectură a redacției: Un articol The Atlantic despre Vladimir Putin.
Reporter de serviciu:Marius Sorin DIMACHI,anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi