DISTRIBUIȚI

Amenințați de la Craiova de președintele Klaus Iohannis, care a spus că, dacă va cădea și Guvernul Tudose, va trebui să-și pună întrebarea dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze, social-democrații au ieșit spășiți după o lungă ședință CEx, dând vina pe comunicare.

Premierul a obținut ce-a vrut: plecarea miniștrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc, iar Dragnea și-a asumat proasta comunicare cu Mihai Tudose. Vineri urmează un nou Comitet Executiv, pentru a-i alege pe înlocuitorii celor trei miniștri.

În timp ce social-democrații se luptă între ei, România continuă pregătirile pentru Președinția Consiliului UE din 2019. MAE a lansat un forum de consultare publică, comunicare și dezbateri în vederea pregătirii și exercitării Președinției.

Bucureștiul își propune să joace un rol important în redesenarea politicii de coeziune post 2020, dorind ca aceste fonduri să rămână la nivelul actual. #PE

România a fost și protagonista unor informații The Times, publicația britanică susținând că țara noastră, Franța și Germania au cerut stoparea deschiderii unor noi capitole de negociere privind Brexit, până când se va ajunge la un acord privind drepturile europenilor care trăiesc în Marea Britanie. ”O prostie”, a comentat președintele Klaus Iohannis.

Recomandarea de lectură a redacției: The Guardian, despre democrația haotică, dar funcțională, din Republica Kârgâză.
Reporter de serviciu Marius Silviu BURLUI,anul II CRP,Universitatea Apollonia Iasi