DISTRIBUIȚI

România vizează, în mandatul viitoarei Comisii Europene, portofoliile de comisari europeni de la transporturi, energie sau mediu, exact domeniile în care țara noastră a „excelat” pe plan intern. În acest sens, Dăncilă spune că i-a trimis preşedintei alese a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propunerile, dar nu a scos niciun cuvânt cu privire la numele celor pe care îi vrea acolo.

După ce PES a înghețat relațiile cu PSD stric pe motive electorale, în prag de alegeri europarlamentare, după care relațiile dintre cele două formațiuni s-au dezghețat brusc, imediat ce Liviu Dragnea a fost arestat, acum, Serghei Stanișev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni, pare că va participa la Congresul PSD din 24 august, când Viorica Dăncilă va fi desemnată oficial candidatul social-democraților la prezidențiale.

Un nou studiu Gfk arată că puterea de cumpărare a românilor a crescut în 2018, la fel și diferențele dintre regiuni.

Agentul guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Viorel Mocanu, care a încercat să joace în favoarea lui Liviu Dragnea când acesta a contestat condmnarea în dosarul „Referendumul”, a fost eliberat din funcție de premier.

În același timp, un lider PSD consideră că, dacă ALDE iese de la guvernare, social-democrații ar trebui să treacă în opoziție. Din ultimele mișcări ale Vioricăi Dăncilă, se pare că ea vrea ca PSD să facă alianță cu oricine ar susține-o, dar nici gând să cedeze puterea.

Recomandare de lectură: The Guardian – Despre capitalismul contemporan și democrația liberală
Reporter de serviciu De Rotschild Leopold James, anul I CRP,Universitatea Apollonia Iasi