DISTRIBUIȚI

Alegerile din Sectorul 1 păreau că nu s-au terminat nici după aproape trei zile de la închiderea urnelor. Acuzațiile de fruadă la adresa PSD au continuat cu intevenția poliției, iar PSD a făcut apel la încetarea presiunilor către autorități în privința situației voturilor.
La mizeul nopții, verdictul a fost clar: Clotilde Armand a câștigat Primăria Sectorului 1 cu peste o mie de voturi în fața lui Tudorache
Gabriela Firea se zbate încă la gândul că a pierdut Primăria Capitalei, motiv pentru care declarațiile sale sunt care mai de care mai prostești. Acum, aceasta se vede deja parlamentar în viitoarea legislatură și promite că din poziția aceea va continua să se bată pentru București.
Robert Negoiță a ieșit să-i bată obrazul fostei colege de la Primăria Generală și afirmă ceea ce deja știam: la fel ca în orice luptă din care a ieșit pierzătoare, aceasta a încercat să caute vinovați în altă parte, neasumându-și niciodată faptul că poate tocmai ea a greșit.
România nu va fi prea afectată de eventualele mecanisme de control impuse de UE în distribuția fondurilor europene, ba chiar este posibil ca acestea să aibă un impact pozitiv, consideră eurodeputatul USR-PLUS Cristian Ghinea.
Premierul ungar Viktor Orban duce conflictul cu UE la un nou nivel, iar înainte de publicarea raportului privind statul de drept, el taie legăturile cu comisara Vera Jourova și anunță un institut privind statul de drept pentru a contracara atacurile Blocului.
Curtea Constituțională a decis că Parlamentul poate decide data la care se va organiza scrutinul pentru… alegerea Parlamentului.
Recomandare de lectură: IFLScience – Covid-19 Death Toll Passes 1 Million – And This
Reporter de serviciu LIVIU TACHE RADU,anul II CRP,Universitatea Apollonia Iași