DISTRIBUIȚI

Europa Nostra(link is external) este vocea europeană a societății civile, dedicată salvgardării și promovării patrimoniului cultural și natural. Federație pan-europeană a organizațiilor din domeniul patrimoniului, susținută de o rețea largă de organisme publice, companii private și persoane fizice, Europa Nostra acoperă mai mult de 40 de țări. Fondată în 1963, este recunoscută astăzi ca rețeaua de patrimoniu cea mai reprezentativă din Europa.
Europa Nostra inițiază campanii pentru a salva patrimoniul în pericol, monumente, situri și peisaje ale Europei, în special prin intermediul programului „7 Most Endangered”.(link is external) Aceasta celebrează excelența prin Premiile Europene pentru patrimoniu/Premiile Europa Nostra. De asemenea, contribuie la formularea și punerea în aplicare a strategiilor și politicilor europene în domeniul patrimoniului, printr-un dialog structurat cu instituțiile europene și prin coordonarea Alianței pentru Patrimoniu European 3.3(link is external).
Creative Europe
Europa CreativăCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• este programul UE pentru sprijinirea sectoarelor culturale și creative, permițându-le să-și sporească contribuția pentru locuri de muncă și creștere economică. Cu un buget de 1.460.000.000 € pentru perioada 2014-2020 și 1.640.000.000 € pentru perioada 2021-2027, sprijină organizațiile din domeniul patrimoniului, artelor spectacolului, artelor plastice, artelor interdisciplinare, editorial, film, televiziune, muzică și jocuri video, precum și zeci de mii de artiști, profesioniști în domeniul culturii și audiovizualului. Finanțarea permite acestora să opereze în toată Europa, pentru a ajunge la noi segmente de public și pentru a dezvolta abilitățile necesare în era digitală.