DISTRIBUIȚI

La data de 02 august a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe Bulevardul Marea Unire, din municipiul Galați, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 28 de ani, din localitate.
Întrucât acesta avea un comportament suspect, polițiștii l-au testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la substanța Cannabis.
Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

***

În aceeași zi, în jurul orei 22.05, polițiștii Serviciului Rutier Galați au depistat, la volanul unui autoturism care circula pe D.N. 25, în localitatea Șendreni, un bărbat, de 42 de ani, din județul Brăila, care se afla sub influența alcoolului.
La testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 02 august a.c., în jurul orei 18.55, în localitatea Schela, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un scuter.

Din primele verificări ale polițiștilor, a reieșit că accidentul ar fi fost provocat de un tânăr, de 20 de ani, care a condus scuterul, în localitatea mai sus menționată, și, la intersecția dintre două străzi, nu a păstrat distanța regulamentară față de autoturismul care circula în fața sa, intrând în impact cu acesta. Accidentul s-a soldat cu rănirea ușoară a tânărului, care a refuzat examinarea și internarea în spital. La testarea alcoolscopică acesta a prezentat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii constatând totodată, că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.