DISTRIBUIȚI

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 16.55, pe D.J. 252, în comuna Barcea, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unui pieton.
La fața locului, polițiștii au stabilit că victima, o minoră, de 13 ani, din localitatea Podoleni, a fost acroșată de un autoturism, în timp ce traversa strada, prin loc nepermis și fără să se fi asigurat, în prealabil.
Bărbatul, de 56 de ani, aflat la volanul autoturismului, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
În cauză, a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

La data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 03.24, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, a avut loc un accident în care au fost implicate un autoturism și un motoscuter.
Polițiștii au stabilit că accidentul ar fi fost provocat de un tânăr, de 21 de ani, care împreună cu un altul, de 20 de ani, se deplasau cu motoscuterul pe strada Elena Doamna, și, la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918, nu ar fi acordat prioritate unui autoturism care circula regulamentar, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului, cei doi tineri au suferit multiple leziuni, fiind transportați la spital, unde au rămas internați pentru îngrijiri medicale.
În urma verificărilor, s-a constatat că persoana care conducea motoscuterul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, tânărul a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și refuzul recoltării de mostre biologice.

***

La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 10.10, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Neajlov, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Galați.
Întrucât acesta nu a putut prezenta permisul de conducere polițiștilor, au fost efectuate verificări în bazele de date, stabilindu-se că persoana în cauză nu figurează ca deținând un astfel de document.
Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.