DISTRIBUIȚI

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 21.10, polițiltii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca au observat, pe marginea părții carosabile a unei străzi, din comuna Matca, un autoturism având roțile de pe partea dreaptă în șanț.
În zonă, a fost identificat conducătorul auto, un bărbat, de 36 de ani, polițiștii constatând că acesta emana halenă alcoolică. La testarea cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat valoarea de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Întrucât conducătorul auto a refuzat prelevarerea de mostre biologice, în scopul stabilirii alcoolemiei, polițiștii au întocmit dosar penal și îl cercetează pe acesta pentru comiterea infracțiunii de refuzul prelevării de mostre bilogice.

***

La data de 20 noiembrie a.c., ora 22.00, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.
În accident au fost implicate două autoturisme care circulau în același sens și care au intrat în impact față-spate.
În urma accidentului, un tânăr, de 20 de ani, aflat la volanul autoturismului care circula în față, a suferit mai multe leziuni și a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto al celui de-al doilea autoturism, un bărbat, de 31 de ani, a refuzat atât testarea alcoolscopică, cât și prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și refuzul prelevării de mostre biologce.

***

La data de 20 noiembrie a.c., ora 21.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, pe raza localității Cuza Vodă, a avut loc un accident rutier.
La fața locului, pe D.J. 251, într-o curbă, polițiștii au găsit, suspendat deasupra șanțului pentru ape pluviale, de pe marginea drumului, un autoturism în care nu se afla nicio persoană.
La scurt timp, a fost identificat conducătorul auto, un bărbat, de 25 de ani, precum și pasagerul de pe bancheta din spate, o tânără, de 20 de ani, care a suferit leziuni ușoare și a refuzat să fie transportată la spital.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul aflat la volan figurează cu restricții, având permisul de conducere suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului.

***

La data de 21 noiembrie a.c., la ora 18.10, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au foat sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, pe marginea D.N. 25, la ieșirea din comuna Independența, se află un autoturism răsturnat.
Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au identificat conducătorul autoturismului, un bărbat, de 45 de ani, care a declarat că, în timp ce se deplasa dinspre Tecuci spre Galați, a pierdut controlul direcției, părăsind partea carosabilă.
Polițiștii au stabilit că bărbatul se afla singur în autoturism și incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

La testarea alcoolscopică, conducătorul auto a prezentat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii l-au condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, întocmind, totodată, dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.