DISTRIBUIȚI

La data de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii Postului de Poliție Ghidigeni au oprit în trafic, pe D.J. 240 A, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 37 de ani, din comuna Ghidigeni.
Cu ocazia verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu figurează ca deținător de permis auto pentru nicio categorie de vehicule. Continuând verificările, s-a stabilit că autoturismul aparține unui consătean, din fața porții căruia, bărbatul îl luase fără știrea acestuia.
În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări atât pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, cât și pentru cea de furt în scop de folosință.

***

La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Anghel Saligny, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Galați.
Întrucât acesta nu a putut prezenta permisul de conducere, polițiștii l-au verificat în bazele de date, constatând că nu figurează ca deținător al unui astfel de document.

Mai mult, s-a stabilit că tânărul, care revenise în țară din Belgia, ar fi trebuit să se afle în carantină, la domiciliu, începând cu data de 24.01.2021.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și, totodată, l-au sancționat contravențional pe tânăr cu amendă în valoare de 1000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.