DISTRIBUIȚI

Fostul deputat PDSR de Ialomiţa, Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat de Tribunalul Constanța la 11 ani de închisoare.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța. Gabriel Bivolaru a fost arestat în 2013, alături de alte persoane, într-un dosar de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit dcnews.ro.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fostul deputat Gabriel Bivolaru şi ceilalţi nouă membri ai grupării sale sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Ei sustrăgeau ţiţei din conductele societăţii Conpet prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, încărcau şi transportau produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară, de unde erau transferate într-o cisternă, apoi îl duceau în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari. Aici, produsul petrolier sustras era introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către Gabriel Bivolaru.