DISTRIBUIȚI

Tot mai multi debitori care sunt executati silit de firmele de recuperare (Kruk, Secapital, EOS KSI, Suport Collect etc.) incep sa-si cunoasca drepturile si demareaza actiuni in instanta de anulare a executarilor.

Intre motivele pentru care instantele de judecata pronunta anularea executarilor silite este PRESCRIPTIA, recuperatorii incepand executarile silite, in majoritatea cazurilor, mult peste termenul de 3 ani prevazut de lege.

Echipa noastra a obtinut un nou succes impotriva EOS KSI Romania SRL. Hotararea judecatoreasca obtinuta de avocatii nostri, definitiva si irevocabila, pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic dintr-o datorie de 70.000 lei, aceasta fiind ANULATA de instanta de judecata.

Judecatorii au anulat toate actele de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru, constatand PRESCRIS dreptul EOS de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

In speta de fata, debitorul a incheiat in anul 2006 un contract de credit de nevoi personale cu BRD Groupe Societe Generale SA, imprumut pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Avand in vedere ca acesta nu si-a respectat, la termenele convenite, obligatia de rambursare a creditului, asa cum si-a asumat prin contract, banca a declarat scadenta anticipata a creditului in anul 2007. Aceasta inseamna ca termenul pana la care se putea incepe executarea silita era 2010.

Intre timp, in anul 2008, banca cesioneaza creditul catre IFN Next Capital Finance SA. Aceasta a ceesionat mai departe catre EOS, in acelasi an.

Desi cumparase creanta inca din 2008, creditoarea EOS a procedat la inceperea executarii silite abia in anul 2015, asadar mult peste termenul de 3 ani prevazut de lege.

Raportat la data nasterii dreptului de executare silita (anul 2007 cand banca a declarat scadenta anticipata a creditului) si data formularii cererii de executare silita (2015), se constata ca a intervenit prescriptia executarii silite, sens in care, prin implinirea termenului de 3 ani, orice contract de credit isi pierde puterea executorie.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 5 a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientului nostru.

EOS nu a formulat apel, sentinta judecatoriei de anulare a executarii silite devenind definitiva.

Aceasta inseamna ca debitorul nu trebuie sa mai restituie nimic din datoria de 70.000 lei, reprezentand credit restant, dobanzi si cheltuili de executare. De asemenea, clientul nostru si-a recuperat si cheltuielile de judecata ocazionate de desfasurarea contestatiei la executare.