DISTRIBUIȚI

Tot mai multi debitori care sunt executati silit de firmele de recuperare (Kruk, Secapital, EOS KSI, Suport Colect etc.) incep sa-si cunoasca drepturile si demareaza actiuni in instanta de anulare a executarilor.

Intre motivele pentru care instantele de judecata pronunta anularea executarilor silite este prescriptia, recuperatorii incepand executarile silite, in majoritatea cazurilor, mult peste termenul de 3 ani prevazut de lege.

Biroul nostru de avocatura isi imbogateste palmaresul cu inca un succes impotriva Kruk Romania SRL.

Hotararea judecatoreasca definitiva obtinuta de avocatii nostri pune firma de recuperare in situatia de a nu mai recupera nimic dintr-o datorie de 261.688,94 lei, aceasta fiind ANULATA de instanta de judecata.

Judecatorii au anulat toate actele de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva clientilor nostri, constatand PRESCRIS dreptul Kruk de a cere executarea silita in baza contractului de credit.

Astfel, situatia de fata are in vedere perioada desfiintarii de drept a Corpului Executorilor Bancari, prin transformarea acestora in executori judecatoresti si sanctiunile pe care bancile le pot suferi ca urmare a neadaptarii la aceste schimbari majore.

In speta de fata, debitorul a incheiat in anul 2008 un contract de credit cu Raiffeisen Bank SA pe care nu l-a mai putut rambursa la timp.

Avand in vedere ca acesta nu si-a respectat, la termenele convenite, obligatia de rambursare a creditului, asa cum si-a asumat prin contract, creditoarea Raiffeisen Bank SA a declarat scadenta anticipata a creditului si a declansat procedura de executare silita prin intermediul executorilor bancari.

Actele de executare in cadrul acestei proceduri au fost efectuate in perioada 2009 – 2011, executarea silita demarata fiind instrumentata de un executor bancar. Dosarul executional s-a inchis fara ca debitul sa fie recuperat.

Ulterior, in anul 2014, banca cesioneaza creditul catre Kruk. Firma de recuperare incepe executarea silita impotriva garantilor in anul urmator, 2015, asadar peste termenul de 3 ani prevazut de lege.

Astfel ca, raportat la data nasterii dreptului de executare silita (anul 2011, cand s-a finalizat executarea silita impotriva debitorului) si data formularii celei de-a doua cereri de executare silita (2015, impotriva garantilor), se constata ca a intervenit prescriptia executarii silite, sens in care, prin implinirea termenului de prescriptie de 3 ani, orice contract de credit isi pierde puterea executorie.

In aceste circumstante, Judecatoria Sector 5 a admis contestatia la executare si, in consecinta, a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate de executorul judecatoresc impotriva garantilor contestatori.