DISTRIBUIȚI

Exercițiul este anunțat pentru perioada 18 – 21.04.2017.
Acest exercițiu, în perioada menționată, va avea loc și în alte localități din județul Galați.
Tecuci, Berești, Târgu Bujor, Corni, Corod, Costache Negri, Frumușița, Fundeni, Ivești, Oancea, Pechea, Slobozia Conachi, Valea Mărului și Vlădești
Comitetul Local Pentru Situații de Urgență vă informează că în perioada 18.21.04.2017 se va desfășura exercițiul național de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017.
Scenariul exercițiului vizează primirea unor informări cu privire la iminența producerii unor situații de protecție civilă generate de căderea de obiecte din atmosferă și derularea activităților specifice în astfel de situații.
Scopul exercițiului este de testare și verificare a sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, acest lucru realizându-se prin acționarea mijloacelor de alarmare acustică – alarmă dezastre.
Pe durata exercițiului se va emite doar semnalul de alarmare acustic – alarmă la dezastre – compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
Acestă informare publică are rolul de a explica semnificația semnalelor acustice și de a preîntâmpina panica în rândul populației.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Galați