DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, Luminița Mihailov, au semnat, luni, 24 iunie 2019, la sediul Primăriei, contractul de finanțare europeană pentru proiectul Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați.

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Galați a depus pe data de 30 martie 2018 pentru finanțare proiectul Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectiv specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe, cod SMIS 119396.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii serviciilor de sănătate și a gradului de adresabilitate a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați, prin sporirea calității serviciilor de asistență medicală specializată.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
– Reabilitarea și modernizarea Compartimentului de primiri – urgențe;
– Extinderea Compartimentului de primiri – urgențe;
– Dotarea Compartimentului de primiri – urgențe.
În cadrul proiectului se va construi un corp nou de clădire în regim S+P+E. Parterul va fi conectat cu cel existent și astfel se va extinde compartimentul primiri urgențe care va funcționa pe doua secțiuni: primiri urgențe minore și majore. La subsolul clădirii vor fi: o cameră computer tomograf, o cameră angiograf și o cameră rezonanță magnetică. Tot în cadrul proiectului va fi achiziționat un aparat modern RX digital pentru o diagnosticare cât mai precisă. Vor fi reabilitate aleile de acces, trotuarele și parcările adiacente. Vor fi extinse și modernizate instalațiile electrice, sanitare, termice, climatizare și ventilație.
Valoare proiect:
-Valoarea totală: 10.904.659,60 lei (cu TVA)
-Valoarea eligibilă: 6.814.208,74 lei (cu TVA)
-Contribuția proprie (2% din cheltuieli eligibile): 136.284,18 lei (cu TVA)
-Contribuția proprie la cheltuieli neeligibile: 4.090.450,86 lei (cu TVA)
Durata de implementare: 24 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Realizarea proiectului va îmbunătăți substanțial calitatea infrastructurii serviciilor de asistență medicală, atât în județul Galați, cât și în Regiunea de Sud – Est a țării, având în vedere că Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați este singurul spital cu specific pediatrie din regiune (fiind unul din cele 6 spitale de urgență cu specific pediatric din țară), asigurând asistență medicală de specialitate de urgență unui număr aproximativ de 38.000 de potențiali pacienți/an cu vârstele între 0-18 ani din aceasta regiune.

”Este un proiect care ne duce în topul instituțiilor sanitare din țară atât ca dotări, cât și ca infrastructură. Mă bucur că reușim, la Galați, să facem aceste investiții pentru sănătatea copiilor noștri. Ei vor fi beneficiarii direcți ai acestor lucrări, pe care le facem, iar actul medical, odată cu dotările de ultimă generație, va fi cu siguranță unul de înaltă performanță atât pentru stabilirea diagnosticelor cât pentru intervenții și tratament.” – Ionuț Florin Pucheanu, primarul municipiului Galați

Primăria municipiului Galați a obținut de curând finanțare europeană și pentru proiectul ”Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe D din cartierul Micro 13B și PR3A din cartierul Micro 21 din municipiul Galați”.
Valoarea totală a acestui proiect este de 2.019.550, 46 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 1.872.368,22 lei. Obiectivul general al proiectului este sprijinirea îmbunătățării eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați, ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. În cele două blocuri sunt 101 apartamente, iar beneficiarii direcți sunt 186 de persoane.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDEMISIE
Articolul următorZilele Dunarii