DISTRIBUIȚI

Stimati jurnalisti,

În perioada 10-13 august vă așteptăm, seară de seară, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, la spectacolele Festivalului Internațional de Folclor ”Doina Covurluiului”, ediția a XII-a. Evenimentul este organizat sub egida CIOFF (Consiliul Internațional al Organizatorilor de Festivaluri Folclorice), for UNESCO.
Pentru acest an am invitat să ni se alăture mai multe formații din România: bihoreni, dansatori din Câmpia Bărăganului, aromâni din zona Tulcei și comunitatea elenă din Galați.
Artiștii de peste hotare vin din Franța, Croația, Slovacia, Lituania și Ucraina. Festivalurile de folclor sunt sărbători ale prieteniei, toleranței și diversității culturale. Muzica și dansul, expresii libere ale sufletului oricărui popor, nu sunt constrânse de bariere de comunicare. Orice vârstă, oricare limbă ar vorbi-o, înțelege și iubește limbajul universal al bucuriei, al muzicii, al mișcării.
Vă așteptăm, ca în fiecare an în weekend-ul ce precede Sărbătoarea Sfintei Marii, la spectacolul care ne arată viața, așa cum e celebrată ea în tradițiile popoarelor!