DISTRIBUIȚI

COMUNICAT DE PRESĂ
Festivalul internațional de muzică ușoară pentru copii
CEATA LUI PIȚIGOI – ediția a XVI-a

Concurs internațional de interpretare destinat elevilor din învățămîntul muzical, Ceata lui Pițigoi reunește pe scena sa elevi din școli de arte, licee de muzică, centre culturale, Palate ale Copiilor, școli, grădinițe, precum și școli artistice private, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani.
În 2017, Festivalul internațional de muzică ușoară pentru copii CEATA LUI PIȚIGOI a ajuns la ediția a XVI-a și se organizează în perioada 23-25 iunie, la scena în aer liber a Centrului Multicultural din str. Domnească nr. 91 (vechea clădire a Muzeului de Științe ale Naturii). Intrarea este liberă pentru toți spectatorii.
În urma preselecțiilor, au fost admiși cca. 70 de concurenți din Moldova, Bulgaria și diverse zone ale țării (jud.Iași, Ilfov, Călărași, Galați și București).
Festivalul se desfășoară în trei zile consecutive, după următorul program:
• Vineri 23 iunie – ora 18.00 – deschiderea oficială, concurs grupele 6-8 și 9-11 ani
• Sâmbătă 24 iunie – ora 18.00 – concurs grupele 12-14 și 15-18 ani
• Duminică, 25 iunie, ora 11.00 – recital Gabriela Teodorova (Bulgaria, câștigătoarea trofeului Ceata lui Pițigoi 2016, o voce de excepție, născută pentru jazz), acordarea premiilor, gala laureaților.
Din partea Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” vor susține recitaluri clasa de balet a Școlii de Arte, îndrumată de dna. prof. Rodica Androne, precum și trupa rock Blue Danube Band – îndrumător prof. Mihai Susma.
Juriul are trei membri: compozitorul Horia Moculescu, un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare, interpreta Vera Revenko – prim solistă a Teatrului Național al Ucrainei din Odessa și compozitorul Mihai Alexandru, fost chitarist al formației IRIS, autor a numeroase hituri și multiplu căștigător al selecției Eurovision.
Multe dintre vocile gălățene celebre la nivel national au făcut primii pași în lumina reflectoarelor pe scena festivalului nostru. Vă așteptăm, să vă susțineți concurenții preferați și să ne bucurăm împreună de spectacol!
Manager,
Florina Zaharia