DISTRIBUIȚI

Timp de două seri, vineri şi sâmbătă, de la ora 19.00, iubitorii de muzică folk sunt invitaţi la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk „Baladele Dunării”, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi. Devenit deja o tradiţie a Casei de Cultură a Studenţilor, Festivalul Naţional Studenţesc de Muzică Folk „Baladele Dunării” reprezintă manifestarea cultural-artistică de gen la nivel naţional, sub formă de competiţie, la care participă solişti şi grupuri de muzică folk ce activează în Casele de Cultură Studenţeşti, dar şi nume reprezentative ale genului. „Această manifestare are ca scop afirmarea şi stimularea potenţialului artistic studenţesc în domeniul creaţiei şi interpretării muzicii folk”, spun organizatorii.
La această ediţie participă reprezentanţi din şase centre universitare, respectiv Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Galaţi şi Piteşti. În plus, recitalurile în afara concursului vor fi susţinute de Emeric Imre şi Mihai Mărgineanu. Potrivit organizatorilor, concursul se va desfăşura pe două sectiuni – solişti şi grupuri de muzică folk. Deschiderea va avea loc pe 13 mai 2016, începând cu ora 19.00, la foişorul de pe Faleza inferioară a Dunării, fiind urmat de recitalul susţinut de Emeric Imre.
A doua seară, pe 14 mai 2016, va fi dedicată Galei Laureaţilor, precum şi concertului susţinut de Mihai Mărgineanu. Această a doua parte a festivalului se va desfăşura în Grădina de Vară a Teatrului Muzical „Nae Leonard” Galaţi. Organizatorii transmit că în cazul în care va ploua, ambele seri de concerte se vor muta în Aula Magna a „Universităţii Dunărea de Jos” Galaţi (vizavi de Catedrală). Intrarea la ambele seri de folk este liberă.