DISTRIBUIȚI

Magistrații de la Curtea de Apel Iași l-au condamnat la șapte ani de închisoare cu executare pe fostul deputat de Galați Mihail Boldea, acuzat de spălare de bani și înșelăciune, decizia în acest caz nefiind definitivă.
În afara lui Mihail Boldea, în același dosar, fostul avocat Costică Caranfil a fost condamnat pentru complicitate la tentativă la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, la pedeapsa de nouă ani și șase luni de închisoare, iar avocata Mihaela Cristina Bolboceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru aderare la un grup infracțional organizat și complicitate la spălare de bani. Pedeapsa cea mai mare, de zece ani de închisoare cu executare, a primit-o Petrică Tănase, acuzat de complicitate la infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. Secretara fostului deputatului de Galați, Elena Petrea, a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, arată Agerpres.

Citește și: Românica mea
În anul 2012, fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis în judecată de DIICOT, alături de alte 18 persoane, fiind acuzat că ar fi pus pe picioare un grup specializat în înșelăciuni imobiliare. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului au fost acuzați că ar fi identificat terenuri și imobile care se aflau în proprietatea Consiliului Local Galați sau a unor persoane fizice și că le-ar fi trecut în proprietatea altor membri ai grupului, folosindu-se de hotărâri judecătorești falsificate sau pronunțate în baza unor documente false.