DISTRIBUIȚI

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, în colaborare cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.
La data de 20 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi și București au efectuat șase percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Galați, Brăila și București, la locuințele a șase persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Totodată, au fost puse în executare 20 de mandate de aducere. Din cercetări a reieșit faptul că, din anul 2014 până în prezent, cele șase persoane ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, victime minore şi majore, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor state europene (Spania, Italia). Cei în cauză ar fi recrutat, prin metoda „Loverboy”, tinere minore și majore, iar prin constrângere psihică şi fizică, menținere în eroare și șantaj emoțional, supraveghere și controlul libertății de mișcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind astfel de sumele de bani obţinute de victime în acest mod (aproximativ 700 000 de euro). În urma perchezițiilor au fost ridicate și indisponibilizate două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 170 000 euro, precum și suma de 50 000 de euro. Totodată, au fost aplicate sechestre asiguratorii pentru 3 imobile de pe raza județului Galați. Trei bărbați au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al A.N.I.T.P., fiind desfășurată cu sprijinul I.P.J. Galați și I.J.J. Galați