DISTRIBUIȚI

EXPRESS SUD-EST a plecat astăzi la drum – în cadrul unui proiect drag nouă, „Votează Romania!” – pentru a aduce în prim-plan actualitatea unor locuri încremenite parcă în timp. Primele etape ale acestui periplu ating în această săptămână: Săgeata, Nehoiu și Pogoanele, redacția EXPRESS SUD-EST asumându-și costurile publicării print a unor suplimente ale ziarului pentru aceste localități.
Votează Romania! Un proiect pentru o sută de mii de cititori
Campania de presă „Votează România!” pe care o pornim în acest sfârșit de săptămână va purta reporterii EXPRESS SUD-EST prin câteva zeci de localități.
Vor fi radiografiate de jurnaliștii noștri sate și orașe care nu au ajuns pe prima pagină a ziarelor decât cu totul întâmplător, atunci când o violență ieșită din comun sau un cataclism le-au scos din anonimat, când primarii lor și-au băgat mâinile adânc în bugetul local și și-au sfârșit cariera politică în pușcărie. Ele au însă, în majoritatea lor, o rădăcină adâncă în istorie, sunt evocate în istoria Buzăului pentru evenimente care au marcat epoci și destine. Echipa EXPRESS SUD-EST pleacă la drum cu mult entuziasm, animată de dorința de a prezenta cât mai obiectiv actuala față a acestor locuri peste care încă se lăfăie doar praful amintirilor și al legendelor.
Dorința echipei de reporteri este să surprindă viața românilor așa cum se desfășoară ea, departe de tumultul Capitalei sau al marilor orașe, care ocupă aproape total scena mediatică. Dreptul la informare înseamnă și coborârea în ceea ce se numește Romania profundă. Plecăm la drum către o experiență jurnalistică și de viață interesante.
EXPRESS SUD-EST, ajuns prin audiență la circa o sută de mii de cititori pe zi, va aloca săptămânal cel puțin un supliment printat de opt pagini pentru fiecare localitate vizitată, inclusiv un spațiu online unde vor fi publicate toate materialele scrise în cadrul acestui periplu.
Există șansa, pentru locuitorii zonelor străbătute de jurnaliștii noștri, să fie cunoscuți de restul țării, sa-si prezinte realizările și problemele. Cei patru reporteri care pleacă azi pe traseul de câteva sute de kilometri au priceperea profesională și mijloacele tehnice necesare pentru realizarea unor reportaje și investigații de presă complete.
Altfel, schimbul de opinii cu dumneavoastră este posibil si prin intermediul paginii de Internet a ziarului, unde un link este dedicat proiectului „Votează Romania!”.
Așadar, la drum!