DISTRIBUIȚI

Ce lasă în urma lor este mai dureros decât furtul în sine

Acesta este mesajul prin care Poliția Română atrage atenția cetățenilor asupra furturilor din locuință – pe lângă consecințele în plan material, comiterea acestui gen de infracțiune are un impact psihologic semnificativ asupra victimelor.

În vederea creșterii nivelului de informare a cetățenilor și conștientizării riscurilor la care se expun, prin neglijarea unor măsuri simple de autoprotecție, Poliția Română derulează, în parteneriat cu Feroneria Prod S.A. Arad, campania ”Hoții îți invadează intimitatea”.

Acest demers va fi implementat la nivel national, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, și are drept scop informarea populației cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuință.

În județul Galați, polițiștii vor fi alături de cetățeni în zonele intens circulate, în incinta marilor centre comerciale sau la ședințe ale asociațiilor de proprietari, prilej cu care vor discuta despre modurile de operare și principalii factori care favorizează comiterea infracțiunii, dar și despre măsurile de protecție adecvate.

Un element de noutate îl reprezintă utilizarea realității virtuale, respectiv folosirea unor ochelari cu ajutorul cărora cetățeanul poate deveni ”martorul” unui furt din locuință, reușind să observe cu ușurință modul de acțiune al infractorilor, odată cu pătrunderea prin efracție într-un imobil.

Având în vedere faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă, oportunitățile în ceea ce privește comiterea furturilor din locuință cresc, polițiștii vă recomandă:
 Nu vă transformați paginile personale de pe rețelele de socializare în surse de informații pentru infractori! Este recomandat să evitați postarea în timp real a unor fotografii din concediu.
 Aveți grijă la ”colindători”! Nu permiteți accesul persoanelor necunoscute în casă, indiferent de motivul pe care-l invocă.
 Țineți ușa de acces în locuință încuiată, chiar dacă sunteți acasă!
 Dacă locuiți la parter, etajul 1 sau ultimul etaj, asigurați-vă ferestrele prin montarea de gratii metalice sau instalați un sistem antiefracție.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDistinctii
Articolul următorConsiliul Judetean