DISTRIBUIȚI

 

busuiocIndiferent ca esti un gradinar cu experienta sau un debutant, crearea unei gradini cu ierburi aromatice este un mod simplu de a obtine maximul posibil din spatiul pe care il ai la dispozitie.

O gradina cu ierburi aromatice poate fi amenajata pe orice spatiu, indiferent de dimensiunea acestuia, mai ales ca cea mai mare parte a ierburilor aromatice sunt foarte robuste si se propasesc acolo unde alte specii nu rezista.

Poate ca unul dintre cele mai bune motive de a crea o gradina cu ierburi aromatice este reprezentat de nenumaratele beneficii ale ierburilor aromatice, dar nu trebuie uitat nici profitul, caci piata interna a condimentelor si bazelor pentru mancaruri se ridica la peste 70 de milioane de euro, iar consumatorii cauta din ce in ce mai mult produse sanatoase.

Unele ierburi aromatice pot fi folosite pentru a condimenta sau aroma mancarurile, altele pentru tincturi sau creme, bune in tratamentul multor afectiuni.

Iata cateva dintre ierburile aromatice cu efecte asupra sanatatii:

  • Busuiocul – uleiul esential de busuioc este folosit in tratamentul acneei, iar cateva frunze adaugate in ceasca cu ceas ajuta la reducerea stresului. Cateva frunze zdrobite reduc tensiunea musculara si durerea.
  • Tarhonul – poate fi aplicat in comprese pentru a reduce durerile dentare. Inclus in dieta zilnica, tarhonul reduce problemele de digestie cum sunt constipatia sau crampele. Cititi integral pe fermerul.md