DISTRIBUIȚI

Florin Danco a înfiinţat o plantaţie de zmeură pe o suprafaţă de 16 ari şi se află în primul an în care experimentează agricultura. Doreşte să crească suprafaţa cultivată, iar producţia s-o direcţioneze către cofetării.

Florin Danco este un tânăr de 27 de ani, consilier personal al primarului din comuna Tarna Mare, o localitate din nordul judeţului Satu Mare, la graniţa cu Ucraina, aflată la o distanţă de aproximativ 70 de kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ.

„Mereu mi-am dorit să fac ceva mai mult, să construiesc ceva, să al meu, să fac bani. Mereu căutam să lucrez ceva după orele de muncă”, povesteşte Florin.

Sătmăreanul a luat-o încetul cu încetul, în limita posibilităţilor, axându-se pe ceea ce avea pe lângă casă.

„Am aplicat pentru un proiect de 1.500 de euro pe an pentru agricultură. Am pus o plantaţie de zmeură pe o suprafaţă de 16 ari. Am luat terenul în arendă de la părinţi, am scris proiectul, am achiziţionat zmeura, am platat-o, am aranjat-o, am tuns-o, am pregătit totul să fie aşa cum trebuie pentru o astfel de cultură şi ca să le placă celor care vor veni în control pentru a vedea cum am investit banii, pentru a putea să-mi ramburseze”, explică Florin Danco, despre cum a pornit afacerea.

Citeste mai mult pe adevarul.ro