DISTRIBUIȚI

În data de 13 mai 2018 a fost lansat și semnat Protocolul Dunărea de Jos.

Semnatarele Protocolului Dunărea de Jos sunt opt comunităti locale, cu sau fără personalitate juridică: RO100 Curătăm Galațiul, Asociația Brăila Capitală Europeană a Culturii 2021, Asociația Dumitru Ionescu-Brăila, Comunitatea Șoferilor din Galați, Salvați Centrul Vechi-Brăila, Comunitatea Off-road Galați, PACT pentru Galați, Asociația de Turism Proilavia Brăila.

Semnarea s-a făcut printr-un gest simbolic, pe dig, la jumătatea distanței dintre Brăila și Galați.

Scopul comun este dezvoltarea regiunii metropolitane Dunărea de Jos, iar organizațiile semnatare vor colabora pentru a îndeplini acest scop în plan civic, politic și economic.

În vederea dezvoltării economice a regiunii, organizațiile semnatare susțin și solicita construirea aeroportului Dunărea de Jos, iar lista obiectivelor rămâne deschisă-unul din punctele definitorii pentru care militează semnatarii fiind dezvoltarea infrastructurii în zonă (aeroport, autostradă, pod peste Dunăre).

Prima acțiune concretă a comunităților semnatare o reprezintă participarea la evenimentul Moldova Vrea Autostradă, organizat în data de 19 mai.

Evenimentul va constă într-un marș motorizat, cu mașini din toate județele din estul tării, care se vor îndreptă spre capitală și are drept scop construirea unei autostrăzi care să scoată din izolare Moldova de restul tării.

https://www.facebook.com/events/795285917328902/

Protocolul rămâne deschis pentru celelalte comunități din zona Brăila-Galați, care împărtășesc aceleași valori și doresc să contribuie la dezvoltarea regiunii metropolitane Dunărea de Jos.

Împreună. Se poate.

Echipa RO100 Curățăm Galațiul