DISTRIBUIȚI

Deşi pare subiectul unui serial SF, China va implementa sistemul de credite sociale. În acest mod, 1,4 miliarde de cetăţeni vor fi evaluaţi în funcţie de comportamentul lor, în timp real.

Prin intermediul realizării serviciilor comunitare sau cumpărarea poduselor chinezeşti, locuitorii pot avansa în clasament. Conform Mail Online, persoanele ce ajung la statutul de „cetăţeni de top” primesc tratament VIP în aeroport, credite cu anumite discounturi şi alte beneficii.

Pe de altă parte, frauda, evaziunea fiscală sau fumatul în zonele în care această activitate este interzisă pot duce la scăderea statutului în clasament. De asemenea, cei cu cele mai puţine credite sociale nu vor primi locuri de muncă bune, nu vor avea internet de mare viteză sau le-ar putea fi interzis să îşi înscrie copiii în şcolile bune.

China plănuieşte să utilizeze o reţea formată din 600 milioane de camere cu inteligenţă artificială amplasate în oraşele mari. Testele programului au fost încheiate cu succes în provinciile chineze. Această urmărire în timp real este combinată cu rapoartele guvernamentale individuale ale fiecărui cetăţean privind istoricul medical, financiar şi educaţional.

Cu cine ai iesi la o cafea?
Calin Popescu – Tariceanu de la ALDE – Alianta Liberalilor si Democratilor
Dacian Ciolos de la RO+ – Miscarea Romania Impreuna
Dan Barna de la USR– Uniunea Salvati România
Eugen Tomac de la PMP – Partidul Miscarea Populara
Gabriel Oprea de la UNPR – Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei
Kelemen Hunor de la UDMR – Uniunea Democrata a Maghiarilor din România
Liviu Dragnea de la PSD – Partidul Social Democrat
Ludovic Orban de la PNL – Partidul National Liberal
Sunt de acord cu Politica de confidențialitate.

Partidul Comunist din China a declarat că sistemul de „credite sociale” complet operaţional în următorii doi ani. Xu Li, CEO al companiei de inteligenţă artificială Sensetime, susţine că sistemele pot recunoaşte peste 4.000 de vehicule. „Ne putem da seama dacă este vorba despre un bărbat, o femeie sau un copil”, a declarat Xu Li.

China a lansat o versiune pilot a programului în 2010 într-o provincie aflată la nord de Shanghai. În cadrul testelor, persoanele cu un scor social mai mare beneficiau primii de vize sau promovări la locul de muncă.