DISTRIBUIȚI

Începând de joi 7 iunie, ora 7.00 se închide circulația pe str. Basarabiei pe două tronsoane. Primul tronson de drum care va fi închis este cuprins între str. Traian și strada Grădina Veche, iar cel de-al doilea este cuprins între str. Domnească și str. Mihai Bravu (intersecțiile vor rămâne libere). Durata estimată pentru desfășurarea acestor lucrări care fac parte din prima etapă a proiectului: 7.06.2018 – 7.09.2018.
Valoarea totală a acestor lucrări este: 11.855.036 de lei fără TVA.
Modernizarea acestui segment al străzii Basarabiei face parte dintr-o investiţie de amploare, respectiv „Reabilitarea infrastructurii transport inclusiv viaducte axa Est –Vest, intrări în Galaţi”.
Aici se vor executa următoarele lucrări: refacerea sistemului rutier pe partea carosabilă pe toată lăţimea străzii, refacerea trotuarelor, amenajarea intersecţiilor, asigurarea scurgerii apelor prin guri de scurgere racordate la reţeaua de canalizare, reabilitarea reţelelor de apă şi de canalizare, refacerea branşamentelor şi a subtraversărilor, desfiinţarea liniilor de tramvai şi realizarea instalaţiilor electrice pentru extindere rețelei de troleibuze.
Având în vedere situația care se va crea datorită închiderii circulației pe aceste segmente de drum sunt necesare câteva măsuri suplimentare pentru siguranța circulației rutiere ce vizează și străzile din vecinătate. Se impune luarea acestor măsuri și respectarea lor de către participanții la trafic pentru că vor fi deviate inclusiv traseele mijloacelor de transport în comun.
Astfel, pe str. Mihai Bravu, de la Grădina Publică până pe str. Basarabiei, pe partea stângă a carosabilului va fi interzisă oprirea autovehiculelor. În sensul acesta se vor monta semne de circulație rutieră care vor avertiza conducătorii auto, iar echipajele Poliției Locale vor supraveghea respectarea indicatoarelor.
Pe str. Melchisedec Ștefănescu (str. Vultur) pe tronsonul cuprins între str. Traian și str. Mihai Bravu, pe partea stângă de asemenea vor fi montate indicatoare rutiere cu simbolul ”Oprirea interzisă”.
Solicităm riveranilor de pe străzile adiacente str. Basarabiei să își parcheze pe cât posibil autoturismele în curțile proprii pentru a evita blocajele în trafic sau eventuale evenimente nedorite. În acest sens echipajele Poliției Locale vor informa riveranii afișând înștiințări inclusiv pe parbrizul autoturismelor parcate în zonă.