DISTRIBUIȚI
   

Forţe ale poliţiei au descins joi în domiciliul a două persoane din Schitu Duca dar şi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Percheziţiile s-au derulat la mai multe persoane suspectate că ar fi autorii unor infracţiuni prin metoda accidentul.

Joi, de la primele ore ale dimineţii, poliţiştii ieşeni au intrat după gratii. O serie de percheziţii au fost derulate atât la deţinuţi din Penitenciar cât şi la domiciliul unor persoane. Deţinuţii vizaţi se pare că se aflau în complicitate cu cei din libertate şi, folosindu-se de metoda accidentul, au înşelat 30 de ieşeni, majoritatea pensionari. După ce persoane încarcerate, care se recomandau a fi poliţişti, îşi convingeau victimele să le ofere bani, complicii aflaţi în libertate se deplasau la domiciliul acestora pentru a colecta sumele. Din primele verificări se pare că infractorii au adunat din escrocherii peste 50 de mii lei.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu ofere date cu caracter personal prin telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului. Totodată, pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, oamenii legii le sugerează ieşenilor să verifice informaţiile primite prin telefon şi să nu ofere sume de bani persoanelor necunoscute.

Carmen Stanciu