DISTRIBUIȚI

În luna august a acestui an, RCS-RDS a primit avizul de acces pe domeniul public pentru proiectarea, realizarea și deservirea infrastructurii ce ține de realizarea unei canalizații subterane pentru telecomunicații. Operatorul va dezvolta această rețea subterană, urmând să poată să o pună la dispoziția tuturor celorlalți operatori privați în mod transparent și nediscriminatoriu.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: ” Vă pot spune că a fost semnată prima autorizație pentru compania RCS – RDS în privința realizării unei canalizații subterane pentru telecomunicații. Orașul nostru este al șaselea oraș din țară care implementează acest sistem de rețele integrate și interconectate, amplasate exclusiv subteran.”
Reprezentanții companiei au solicitat aceste autorizații pentru două zone de la nivelul municipiului Galați: Zona 1 – Spitalul Județean (Micro 17, 18, 19, 20 și 21) și Zona 4 – Palatul de Justiție (Țiglina I, Mazepa I și Mazepa II).
În curând, Primăria municipiului Galați va elibera autorizația pentru lucrările ce vor avea loc în Zona 1.
Primăria Municipiului Galați urmează să încaseze o taxă anuală în valoare de 256.669,75 lei, pe o perioadă de 49 de ani, pentru zonele în care a fost solicitat accesul în domeniul public.
Un astfel de proiect aduce ca beneficii majore eliminarea riscului de deteriorare a cablurilor pe timpul furtunilor, îmbunătățirea aspectului vizual general al orașului dar și optimizarea modalităților de furnizare de servicii către cetățenii municipiului Galați.