DISTRIBUIȚI

„Orice situație tensionată poate fi rezolvată atât timp cât punem binele oamenilor înainte de orice altceva”, explică Viorica Sandu.
Cu o experiență de 16 ani în administrația județeană a Galațiului, economist, expert contabil și director general al S.C. Administrația Piețelor Agroalimentare S.A., Viorica Sandu se dedică în întregime profesiei sale.
Demersul candidaturii pentru Camera Deputaților este important în contextul în care mandatul de parlamentar este menit să le fie sprijin agricultorilor – Galațiul deținând cel mai mare bazin legumicol al țării -, prin reglementări legislative destinate să le poată susține activitatea. Alege Viorica Sandu (PSD Galați) pentru Camera Deputaților!
„Piața – unica sursă de venit a unora dintre comercianți”
Care este situația actuală din piețele gălățene, după aplicarea măsurilor de închidere a halelor?
Viorica Sandu: Am identificat soluții astfel încât să îi sprijinim pe comercianți și pe producători să își vândă în continuare produsele, în loc să le arunce. Pentru mulți dintre ei, aceasta este singura sursă de venit a familiei. Piața și Administrația locală s-au implicat total pentru a repara o măsură injustă: am cumpărat corturi, am racordat căsuțele la curent electric, am dotat căsuțele cu vitrine frigorifice.
Care sunt implicațiile acestei Hotărâri de Guvern, de închidere a piețelor?
Viorica Sandu: Așa cum spuneam, o consider o Hotărâre injustă, care a lovit în primul rând în producătorii agricoli, în producătorii locali (de lapte, brânză, carne, ouă) și în afacerile locale. În aceste hale funcționează mulți comercianți gălățeni – oameni care muncesc din greu pentru traiul lor de zi cu zi și cărora Guvernul le-a spus că trebuie să plece acasă. Din fericire, am găsit soluții într-un timp foarte scurt alături de Primăria Municipiului Galați și primarul Ionuț Pucheanu.
Administrațiile – în susținerea piețarilor
Mai pot micii producători să își desfășoare activitatea în condițiile actuale?
Viorica Sandu: Piețele din Galați au rămas deschise, unele sub o altă formă decât înainte. Nu este deloc plăcut să vinzi afară, în frig, dar Administrația Piețelor a pus la dispoziția producătorilor zece căsuțe – în Piața Mare, iar în Piața Țiglina și în Micro 39 s-au pus la dispoziție 16 căsuțe din partea Primăriei, plus corturi.
Care sunt prioritățile dumneavoastră pentru viitorul mandat de parlamentar?
Viorica Sandu: Din Parlament îi voi susține pe agricultori și pe producători. Alături de colegii mei, îmi propun să reglementăm legislativ problematica asociațiilor din care agricultorii pot face parte. De exemplu, dacă se asociază zece producători care vor să își desfacă marfa, ei pot delega un reprezentant care să asigure desfacerea. Este extrem de important ca ei să se asocieze pe toate ciclurile de producție, și chiar pe desfacere. Programul de guvernare PSD își propune susținerea producătorilor locali și promovarea produselor locale.

Comandat de: Partidul Social Democrat – PSD – FILIALA JUD. GALATI Realizat de: Galleria Creative Shop SRL – portal site-ul www.ziarulrealitatea.ro Codul de Identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 11200020