DISTRIBUIȚI

Preşedintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, luni, 15 aprilie a.c., cu dl Mamuka Bakhtadze, prim-ministrul Republicii Georgia, aflat într-o vizită oficială în România.
Preşedintele Senatului a transmis oaspetelui georgian că relațiile bilaterale sunt caracterizate de o frecvență susținută a contactelor politice și de o cooperare activă, orientată spre susținerea agendei euro-atlantice, respectiv a agendei de asociere politică și integrare economică a Georgiei cu Uniunea Europeană. În acest context, dl Călin Popescu-Tăriceanu a evocat faptul că România a fost primul stat membru UE care a ratificat, la 3 iulie 2014, Acordul de asociere cu Georgia.
În plan economic, înaltul demnitar român a exprimat satisfacția pentru relansarea Comisiei Interguvernamentale Comune pentru Cooperare Economică și Comercială și a subliniat interesul ambelor părți pentru dezvoltarea proiectelor regionale cum ar fi, în sectorul transporturilor, Coridorul de Transport Mărfuri Marea Neagră – Marea Caspică.
Au fost trecute succint în revistă evoluțiile regionale, președintele Senatului reafirmând deplina susținere de către România a suveranității și integrității Georgiei în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional, în conformitate cu normele consacrate de drept internațional.

Fotografii de la întrevedere sunt pe site-ul Senatului la secțiunea ,,Comunicate de presă”.