DISTRIBUIȚI

Miercuri, 10 februarie a.c., E.S. domnul Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, a avut o întrevedere cu E.S. doamna Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, în cadrul unei vizite de prezentare.
În cadrul discuţiilor, domnul preşedinte Tăriceanu a apreciat evoluţia pozitivă a relaţiilor bilaterale pe toate planurile, din ultima perioadă, subliniind importanţa deosebită pe care România o acordă colaborării cu Statul Israel. Domnia sa a salutat numirea la post, ca ambasador, a doamnei Tamar Samash, exprimându-şi speranţa şi convingerea că, sub mandatul doamnei ambasador, relaţia bilaterală de prietenie româno-israeliană va continua să crească şi să se diversifice.
Având în vedere progresele deosebite înregistrate de Statul Israel în domeniul tehnico-ştiinţific şi legăturile culturale deosebite existente între cele două state, domnul Tăriceanu a pledat pentru creşterea schimburilor şi a cooperării în aceste direcţii.
De asemenea, domnia sa a abordat situaţia din Orientul Mijlociu, prin prisma conflictului din Siria, manifestându-şi îngrijorarea faţă de valul de violenţe care au condus la strămutarea masivă a populaţiei din zonele controlate de extremiştii fundamentalişti.
Ambasadorul Israelului a prezentat punctul de vedere israelian relativ la conflictul din Siria, faţă de care şi-a exprimat speranţa că, urmare a hotărârii şi colaborării forţelor democratice din cadrul comunităţii internaţionale, va putea fi găsită o soluţie în sensul stabilizării şi pacificării zonei, cu eliminarea factorilor care au creat acest dezastru umanitar.
Doamna Tamar Samash a apreciat, la rândul său, calitatea relaţiilor de colaborare şi prietenie româno-israeliene, subliniind intenţia domniei sale de a contribui la creşterea şi diversificarea acestora.

Direcția Presă, comunicare şi imagine