DISTRIBUIȚI

Zeci de mii de echipamente au fost achiziţionate în cadrul proiectului „Investiţii pentru exploatarea şi întreţinerea sistemelor de apă şi canalizare la nivelul ariei de operare a operatorului regional Societatea Apă Canal SA Galaţi”, în valoare de peste 39 milioane şi finalizat după aproape un an de la lansare, se arată într-un comunicat transmis luni. Potrivit sursei citate, obiectivul principal al proiectului a fost îmbunătăţirea exploatării sistemelor de alimentare cu apă, a staţiilor de tratare a apei potabile, a sistemelor de apă uzată şi a staţiilor de epurare a apelor uzate, precum şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor.

Pentru realizarea obiectivului s-au achiziţionat echipamente, autospeciale şi utilaje pentru specificul activităţii de alimentare cu apă şi colectare, epurare apă uzată, respectiv 52 036 contori apă rece cu citire la distanţă şi 20 323 module radio, un stand automat de verificat contori apă şi 190 contori electromagnetici, două instalaţii de preparare a soluţiei de hipoclorit de sodiu, două autocisterne, două autolaboratoare mobile pentru detectare pierderi apă, două autocurăţitoare simple, trei autovidanje, două autocurăţitoare combinate, un încărcător frontal, trei buldoexcavatoare, un autotractor cu încărcător frontal şi retroexcavator, un echipament transport nămol, un echipament încărcare, transport, împrăştiat nămol în agricultură.

Valoarea totală a proiectului a fost de circa 39 milioane lei, dintre care peste 32 milioane lei din Fondul European de Coeziune, aproape patru milioane lei de la bugetul de stat, aproximativ 370 000 lei de la bugetul local şi alte 2,7 milioane lei de la bugetul societăţii.

Societatea Apă Canal îşi desfăşoară activitatea de exploatare şi întreţinere a sistemelor de apă şi apă uzată în municipiile Galaţi şi Tecuci, oraşele Bereşti şi Târgu Bujor şi în 14 comune dintre cele 61 ale judeţului. AGERPRES