DISTRIBUIȚI

Ambasada SUA şi Facultatea de Istorie vă invită la o dezbatere despre mini-seria “Comrade Detective”, propaganda din România anilor ’80 şi influenţa ei nefastă atunci şi acum.

Locaţia: Amfiteatrul „Nicolae Iorga”, Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti (Bd. Regina Elisabeta nr. 4-12) – Intrarea se poate face dinspre staţia RATB situată pe Bdul Regina Elisabeta, în dreptul Facultăţii de Istorie
Data: Joi, 19 octombrie 2017
Ora: 12:00-14:00

Adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA Abigail Rupp va rosti discursul de deschidere. La discuţie vor participa istoricul Mircea Munteanu, actorii Florin Piersic Jr. şi Olivia Niţă şi profesorii Universităţii din Bucureşti: Octavian Roske, conferenţiar la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine şi director al Centrului de Studii Americane, Luciana Ghica, conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Matei Gheboianu, lector la Facultatea de Istorie.

Mircea Munteanu este istoric la Departamentul de Stat al SUA, specializat în Europa de Est şi Uniunea Sovietică. Înainte a lucrat ca Program Associate la Cold War International History Project (CWIHP) şi la History and Public Policy Program la Centrul “Woodrow Wilson” din Washington, D.C. Mircea Munteanu a obţinut un master în politici de securitate de la Universitatea George Washington. Este autorul volumelor din seria “Foreign Relations of the United States” care se referă la Europa de Est, 1977-1980, Polonia, 1977-1981, şi Polonia, 1982-1988. A scris, de asemenea, articole despre istoria Războiului Rece în “Diplomatic History” şi “Journal of Cold War History”.

Presa audiovizuală este rugată să nu filmeze pe parcursul proiecţiei secvențelor din serialul “Comrade Detective”. Vă rugăm să folosiți pentru materialele video imagini din trailer-ul oficial al serialului, disponibil la adresa: http://www.imdb.com/title/tt5834198/.