DISTRIBUIȚI

Primarul PSD al Buzăului, Constantin Toma, a reușit – vezi, Doamne! – să le redea buzoienilor giudețul, pardon, Compania de Apă Buzău.
După câteva luni de pace, războiul primarului Constantin Toma cu Compania de Apă Buzău s-a încins joi seară din nou. Într-atât, încât Ionel Tescaru s-a prăjit rău de tot.
Astfel, după o ședință a Consiliului de Administrație care a durat mai bine de șapte ore, directorul general al Companiei de Apă, Ionel Tescaru, a fost schimbat joi din funcție. Decizia a fost luată cu patru voturi „pentru” şi o abținere. Pe postul rămas vacant a fost numit directorul adjunct al Companiei, Simona Săvulescu.
Aceasta va asigura conducerea interimară a operatorului județean de apă şi canalizare, până la încheierea procesului de selecție a unui nou director general, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.
Fostului director Ionel Tescaru i s-ar fi reproșat nerespectarea unor decizii ale Consiliului de Administrație.
De menționat că operatorul județean de apă şi canalizare are, de la începutul lunii august, un nou Consiliu de Administrație, format din Manuela Claudia Zoița, fost director economic la Compania de Apă Târgoviște, consilierul județean social-democrat Ion Bogdan, director al Poștei buzoiene, avocatul Lucian Alexandru Sălcuțan, Simona Mariana Săvulescu, director adjunct al Companiei de Apă, şi Petruș Hinta, inspector la Primăria Rm. Sărat.