DISTRIBUIȚI

Consilierul general al Primăriei București, Ana Maria Ciceală, membru în Biroul Permanent USR, este acuzată de Grupul de Investigații Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, că este implicată în tăierea a aproximativ 9000 de arbori din pădurile României.
Ana Maria Ciceală, membru în Biroul Permanent USR, este acuzată că a intermediat tăierea a aproximativ 9000 de arbori, din anul 2009 și până în prezent, anunță flux24.ro.
Practic, potrivit GIP, o firmă din Buzău, Forestiera Buzău SRL, administrată de USR-ista Ciceală a tăiat, din 2009 încoace, 58 de hectare de hectare de pădure, societatea fiind deținută în totalitate de o companie daneză care are în proprietate 1.018 hectare de pădure în comuna Siriu, județul Buzău.

Potrivit Direcției Control Silvic și Cinegetic din Ministerul Apelor și Pădurilor, în perioada 2009-2019, din pădurea administrată de Ciceală a fost recoltat un volum de masă lemnoasă de 29.223 metri cubi, ceea ce înseamnă că s-au tăiat circa 9.000 de arbori, echivalentul a aproximativ 58 de hectare de pădure.

Deoarece Forestiera Buzău SRL nu e atestată pentru exploatare forestieră, Ana Maria Ciceală a angajat alte societăți comerciale pentru a tăia arborii din pădurea pe care o administrează, susține flux24.ro.

Cu asta se ocupă Ana Maria Ciceală: conduce firme străine care taie zeci de hectare de păduri din România și vinde alte mii de hectare, susține Ciuvică
N-ar fi o chiar așa de mare problemă, sunt destui oameni în România care se îmbogățesc din tăierile de păduri. Numai că Ana Maria Ciceală e politician și lider USR. Mai mult, într-o culme a ipocriziei tipic USR-iste, Ciceală pozează într-o vajnică apărătoare a arborilor din București și a pădurilor României.

Politiciana Ciceală cere „măsuri urgente pentru arborii din București” și „oprirea distrugerii arborilor din parcuri”, anunță că vrea să construiască „păduri urbane care vor deveni plămâni verzi ai orașului”, spune că „este dureros că în loc să plantăm arbori pentru viața noastră, cei sănătoși sunt tăiați”.

Documentele care stau la baza acestei investigații (declarațiile de avere și de interese ale Anei Ciceală și răspunsul Direcției Control Silvic și Cinegetic din Ministerul Apelor și Pădurilor la cererea noastră de informații de interes public) se găsesc aici, susține Mugur Ciuvică.