DISTRIBUIȚI

Jaf ca-n filme la un mall din Constanța, infractorii români fiind din ce în ce mai inventivi, dovadă că în orașul de la malul mării, indivizi încă necunoscuți, au escaladat un centru comercial, au tăiat acoperișul, şi au coborât în rapel, într-o casă de schimb valutar, de unde au furat 160 de mii de euro.
La Constanţa, indivizi necunoscuți au spart acoperișul unui magazin, fără ca nimeni să-i observe. Au coborât în rapel până în interiorul unei case de schimb valutar, unde au reușit să deschidă un seif cu 160 de mii de euro. Suspect este că alarma nu s-a declanșat, iar anchetatorii cred că a fost vorba despre un jaf dat la pont.
Amprente, imagini surprinse de camerele de supraveghere, dar şi instrumente pe care jefuitorii le-au lăsat în urmă. Toate sunt analizate cu atenție.

În fapt, hoții au procedat exact ca în filmele cu gangsteri. Ca să pună mâna pe bani, au tăiat seiful cu un polizor. Au escaladat clădirea centrului comercial în care se află casa de schimb valutar şi apoi, cu un polizor, au tăiat acoperișul. Anchetatorii bănuiesc că aveau planurile imobilului pentru că au făcut o gură de acces chiar deasupra locului în care se aflau seifurile.

Ulterior, – cel mai probabil – au coborât pe frânghii şi au sfărâmat balamalele seifului, de unde au furat 160 de mii de euro după care au dispărut.

Furtul a avut loc în jurul orei 5 dimineața şi a fost descoperit de paznicii complexului comercial abia după ce a sunat o alarmă de incendiu.
Când au ajuns în zona casei de schimb valutar, incinta era plină de fum. Anchetatorii suspectează că hoții nu sunt la prima faptă de acest fel dar şi că au avut complici.

Reprezentanții centrului comercial au transmis că, în momentul furtului, sistemul de supraveghere a funcționat.

“Supravegherea centrului comercial şi patrulele au funcționat conform planului stabilit. Noi nu putem urmări imagini din interiorul magazinelor. Imaginile la care avem acces sunt cele din zonele comune, nu în interiorul magazinelor”, se consemnează într-un comunicat al centrului comercial.

Anul trecut, tot în acest centru comercial, a mai fost comis un jaf de 120 de mii de euro, tot în condiții extrem de suspecte. Cu doar 15 minute înainte de ora închiderii, un individ a reușit să fure aproape cinci kilograme de aur dintr-un stând cu bijuterii.” Ei nu au fost prinși nici până astăzi.