DISTRIBUIȚI

Articol publicat de Bad Politics pe 30 septembrie 2014

Am citit cu mare dificutate cele 58 de pagini ale raportului prezidenţial al lui Klaus Iohannis, intitulat „România lucrului bine făcut”, scrise într-un veritabil limbaj de lemn, luat direct din textele rapoartelor prezentate la plenarele şi congresele partidelor comuniste. „România lucrului bine făcut” este o înşiruire de fraze sforăitoare, care nu ne spune nimic despre starea reală actuală a economiei şi societăţii româneşti şi nimic concret despre cum se va schimba această stare în cei 10 ani cât vrea să stea la Cotroceni autorul acestei mostre de demagogie electorală. Nu aflăm nimic despre sărăcirea şi umilirea la care a fost supus poporul român în ultimii 25 de ani, nimic despre marea hoţie numită „privatizare”, despre modul în care poporul român a fost deposedat de avuţia productivă, de capitalul acumulat din munca lui de-a-lungul istoriei, nimic despre faptul că acest capital, în valoare de peste 500 miliarde de euro, a fost trecut pe nimic în proprietatea guvernanţilor uzurpatori şi trădători şi a corporaţiilor transnaţionale, nimic despre cele peste 2.000 de miliarde de euro profituri realizate de acest capital şi însuşite de noii lui proprietari, nimic despre distrugerea a mai mult de o treime din acest capital, nimic despre distrugerea a peste 4 milioane de locuri de muncă, despre milioanele de români care au fost astfel obligaţi să-şi părăsească ţara şi familile, să lase milioane de copii în situaţia de a trăi fără mamă, fără tată, sau fără amândoi părinţii.

Nimic despre faptul că datoria externă a României a ajuns la peste 100 miliarde de euro, ceea ce face ca serviciul acestei datorii să se ridice la peste 40 miliarde de euro în fiecare an, adică la aproape o treime din PIB-ul ţării, toată avuţia creată de români în ţara lor în fiecare an. Nimic despre faptul că un pumn de oligarhi, reprezentând mai puţin de 5% din familiile româneşti, împreună cu câteva corporaţii transnaţionale, au ajuns să deţină în proprietate privată peste 90% din avuţia ţării, în timp ce 90% din români trăiesc în sărăcie şi umilinţă, din salarii şi pensii de mizerie.

Nu aflăm nimic despre faptul că românii au fost deposedaţi nu numai de fabrici, de uzine şi de bănci, dar şi de suveranitatea lor naţională, de statul lor naţional. Nimic despre faptul că în România democraţia este o farsă, că suveranitatea naţională, puterea politică nu este exercitată de popor, ci de oligarhii care controlează şi capitalul naţional şi statul, că statul este instrumentul prin care oligarhii jefuiesc poporul şi-şi apără privilegiile și averile dobândite prin furt şi înşelăciune.

„România lucrului bine făcut” nu ne spune nimic despre modul în care poporului român i se va face dreptate, despre modul în care va fi despăgubit pentru capitalul de care a fost deposedat prin aşa-zisa privatizare, ca şi de profiturile create de acest capital în ultimii 25 de ani. Nimic despre cum și cu ce bani vor fi create cele 4 milioane de locuri de muncă, pentru a-i aduce acasă pe românii plecaţi în băjenie. Nimic despre cum și cu ce bani va fi reindustrializată ţara şi va fi creată o agricultură care să asigure bunăstarea tuturor românilor. Nimic despre cum va fi oprită scurgerea de avuţie în afara țării, despre cum vom scăpa de datoria externă, despre cum vor deveni românii stăpâni în ţara lor, proprietari ai capitalului creat prin munca lor şi ai profiturilor realizate cu acest capital.

„România lucrului bine făcut” nu ne spune nimic despre cum vor ajunge românii să aibă un stat al lor, cu adevărat democratic, naţional, un stat pe care să-l controleze ei, nu oligarhii şi corporaţiile transnaţionale, un stat care să apere drepturile şi interesele celor mulţi, nu ale oligarhilor şi corporaţiilor transnaţionale, un stat de drept al poporului, nu un stat de drept al oligarhilor.

„România lucrului bine făcut” a lui Klaus Iohannis nu va face niciun lucru bun pentru România şi pentru poporul ei. Dimpotrivă. La pagina 22 a vorbăriei prezentate drept program prezidenţial Klaus Iohanis se dă de gol şi ne spune adevăratul său scop, ce va face el pentru România dacă va ajunge să-i decidă viitorul. Iată ce scrie Klaus Iohannis cu mânuţa lui:

„Cred că este necesar să implicăm mai mult comunităţile locale în acest proces de creştere a independenţei energetice a ţării. Din acest motiv, cred că este necesară modificarea legislaţiei, pentru ca o parte din redevenţele către bugetul central să fie reorientate către comunităţile locale şi chiar către proprietarii terenurilor, aşa cum se întâmplă în SUA”.

Sub masca grijii pentru independenţa energetică a ţării şi pentru comunităţile locale, Klaus Iohannis ne spune că, în timpul preşedinţiei sale, nu numai că va continua jefuirea resurselor naturale ale ţării de către corporaţiile private, autohtone şi străine, dar se va trece la o fază nouă, aceea în care poporul român va fi deposedat şi de dreptul de proprietate publică asupra bogăţiilor subsolului. Am fost deposedaţi de fabrici, uzine, bănci, am început să fim deposedaţi de terenurile agricole şi de păduri şi urmează, sub domnia lui Iohannis, să fim deposedaţi şi de bogăţiile subsolului.

Conform alineatului 3 al articolului 136 din Constituţia României, „Bunurile de interes public ale subsolului fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice”, iar conform alineatului 4 al aceluiaşi articol, „bunurile proprietate publică sunt inalienabile”, adică nu pot fi vândute, nu pot fi înstrăinate. Klaus Iohannis, candidat la funcţia de Preşedinte al României, ştie, cu siguranţă, aceste prevederi ale Constituţiei României. Ştie, de asemenea, tot cu siguranţă, că, în SUA, proprietarul unui terten este şi proprietarul bogăţiilor de sub ale teren. De aceea, în SUA, cei care exploatează bogăţiile subsolului plătesc redevenţă proprietarului terenului, nu statului, adică poporului. În România, conform actualei Constituţii, singurul proprietar al bogăţiilor subsolului este poporul român, prin statul său naţional. Pentru a ajunge la situaţia de a plăti redevenţe proprietarilor terenurilor, „aşa cum se întâmplă în SUA”, va trebui modificată legislaţia, astfel încât proprietarii terenurilor să devină şi proprietarii bogăţiilor subsolului, aşa cum se întâmplă în SUA.

Aceasta este adevărata „viziune” a lui Klaus Iohannis asupra viitorului României. Vor continua vânzările şi retrocedările de terenuri şi păduri, o parte din ce în ce mai mare din teritoriul naţional al românilor va intra în proprietatea străinilor, bogăţiile subsolului vor fi declarate de interes PRIVAT, printr-o lege, sau printr-o ordonanţă de urgenţă, astfel încât vor trece şi aceste bogăţii în proprietatea străinilor. Să nu ne mai încurcăm cu contracte de concesiune, cu redevenţe şi tot felul de piedici în calea liberei dominaţii străine asupra coloniei numită România.

Klaus Iohannis încurcă rău de tot borcanele. România nu e SUA. Poporul român nu e poporul american. Poporul român nu s-a format acum 200 de ani, din oameni veniţi de aiurea, care s-au auto-împroprietărit cu pământul luat de la indieni exterminaţi. Poporul român e stăpân pe teritoriul lui naţional de la începutul lumii. Bogăţiile subsolului teritoriului naţional sunt ale întregului popor. Ele au fost apărate cu sângele românilor. Ele nu pot face obiectul proprietăţii private, aşa cum se întâmplă în SUA. Ele aparţin tuturor românilor şi trebuie exploatate în beneficiul tuturor românilor. În vecii vecilor. Aşa cum scrie în Constituţia cetăţenilor.

Lovitură pentru Klaus Iohannis: Nu el a scris cartea „Pas cu pas”
Sursa: Știri pe surse

Președintele Klaus Iohannis primește o lovitură uriașă! Deși semnează ca autor al cărții „Pas cu pas”, se pare că nu el este autorul. Câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2014 și-a lansat pe 19 noiembrie cartea „Pas cu pas”, la Romexpo. Turnulsfatului.ro scrie că responsabil cu scrierea şi redactarea volumului a fost colectivul redacțional al revistei „Observatorul Cultural”, cartea fiind la bază un colaj de interviuri acordate de către fostul primar al Sibiului. Informația a fost prezentată de poetul Radu Vancu, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV din Sibiu.
„Am răsfoit-o și am constatat, mi-a fost și confirmat de către doamna Carmen Mușat, directoarea Observatorului Cultural, că nu sunt lucruri noi, este de fapt un montaj din interviuri mai vechi, nu o carte scrisă dintr-un jet. A fost montată în redacția „Observatorului Cultural” de către doamna Carmen Mușat, alături de alți admiratori ai domnului Klaus Iohannis”, a declarat Radu Vancu. „Nu e miza ei să aibă o valoare literară. Miza ei e să aibă un vehicul pentru niște idei politice care au prins. Deci și-a făcut treaba. „Primul pas”, a doua carte, nu am nicio idee. M-ar mira să fie tot un montaj de interviuri, pentru că nu cred că a dat atâtea interviuri, încât să poată să scoată o altă carte”, a mai spus Radu Vancu.
De pe urma acestei cărți pe care nu el a scris-o, Klaus Iohannis a câștigat o sumă care i-ar face invidioși pe toți marii scriitori de la noi. Cartea „Pas cu pas” s-a vândut în 130.000 de exemplare, a câte 12 lei bucata. La un calcul simplu, ne rezultă circa 350.000 de euro. Asistăm aici la un folos necuvenit, deoarece cartea nu este rodul talentului și trudei sale creatoare. „Ne poate spune Klaus Iohannis cât a cîștigat după o carte pe care n-a scris-o el?”, întreabă Ion Cristoiu într-un editorial EvZ.