DISTRIBUIȚI

La data de 14 mai a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii Postului de Poliție Matca au oprit în trafic, pe raza comunei Matca, un autoturism care avea o deplasare sinuoasă.
La volanul acestuia a fost identificat un bărbat, de 74 de ani, din localitate. Constatând că bărbatul emană halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest. Conducătorul auto a refuzat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.
Întrucât nu și-a dat acordul nici pentru această procedură, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru refuzul prelevării de mostre biologice.

***

În aceeași zi, în jurul orei 20.10, polițiștii au depistat un alt conducător auto aflat la volan, sub influența alcoolului.
Bărbatul, de 37 de ani, din comuna Frumușița, a condus autoturismul pe raza localității și, fiind oprit în trafic, la intersecția cu D.N. 26, și testat alcoolscopic, a prezentat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta este cercetat acum de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.