DISTRIBUIȚI

La data de 28 februarie a.c., doi conducători auto aflați sub influența alcoolului au fost depistați de polițiștii gălățeni, la volanul autoturismului.
Primul, un bărbat de 45 de ani, din comuna Schela a condus autoturismul pe D.J. 251K, în localitate, și la testarea alcoolscopică a prezentat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel de-al doilea a circulat cu autoturismul pe raza comunei Liești, fiind oprit în trafic, de polițiști, în jurul orei 20.15. Bărbatul de 50 de ani a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ambii șoferi au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei, polițiștii întocmind dosare de cercetare penală pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 01 martie a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe strada Cuza Vodă din localitate, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 21 de ani, din comuna Matca.
Acesta nu a putut prezenta polițiștilor permisul de conducere, din verificări reieșind că nu deține un astfel de document. Totodată, testarea alcoolscopică a tânărului a relevat că acesta consumase alcool, valoarea înregistrată de aparatul etilotes fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii i-au întocmit tânărului dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

DOSARE PENALE PENTRU COMERCIALIZAREA ILEGALĂ A PEȘTELUI

La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 13.30, polițiști din cadrul Secției 3 au depistat, pe Aleea Comerțului din municipiul Galați, un bărbat, de 38 ani, care oferea spre vânzare 12 kg de pește, specia scrumbie, fără a deține documente legale. Câteva ore mai târziu, în aceeași zonă, polițiștii au depistat alte două femei, de 27 și 32 de ani, precum și un bărbat, de 29 de ani care, fără a deține acte de proveniență sau alte avize necesare, încercau să vândă cantitatea de 29 de kg pește, specia hering.
În ambele cazuri peștele a fost confiscat și cei patru sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de comercializare fără forme legale a peștelui.