DISTRIBUIȚI

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, în data de 5 decembrie, începând cu orele 9.30, conferința de lansare a Monitorului educației și formării 2017. Evenimentul are loc la sediul Reprezentanței, în sala Nicolae Titulescu (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1, București).

Monitorul educației și formării 2017 a fost publicat de Comisia Europeană, Direcția Generală Educație, Tineret, Sport și Cultură, în data de 9 noiembrie 2017 (ec.europa.eu/education/monitorCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••). El analizează cele mai recente date pentru UE și România și relevanța lor pentru politicile educaționale.

Data:
05/12/2017 – 09:30
Locul:
Reprezentanța Comisiei Europene în România
Educația este o temă intens dezbătută în Romania, fiind văzută ca un factor de creștere economică pe termen lung.

Principala temă a raportului din acest an este echitatea în educație. Evenimentul va facilita dialogul între autorități publice, instituții în domeniul educației, societate civilă și alte părți implicate în domeniul ocupării forței de muncă, politicilor sociale și cercetării științifice, în vederea încurajării unei discuții asupra principalelor concluzii și facilitării schimbului de bune practici.

Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene, va deschide evenimentul. Între principalii vorbitori se numără dl. Liviu Pop, ministrul educației naționale, dna Ligia Deca, consilier de stat, dl. Valentin Popescu, director, precum și dl. Stefaan Hermans și dna Alexandra Tămășan, reprezentanți ai Comisiei Europene.

Evenimentul va fi moderat de jurnalista Monica Ghiurco.