DISTRIBUIȚI
Varza murata. 

Noi, romanii, consumam varza murata mai mult iarna , de sarbatori, pentru sarmale, ca salata langa o friptura mai grasa sau calita, cu ceva afumatura.

Varza murata este un aliment dar și un medicament minunat despre care se spune că în Evul Mediu ar fi salvat mii de vieți.

Despre acest aliment nu s-au scris foarte multe studii dar se stie ca varza murata este un foarte bun antianemic, diuretic si revitalizant.

Varza murata este bogată în vitamina C , chiar mai bogată decât varza cruda, vitamina antioxidantă care ajută la fortifierea sistemului imunitar al organismului.

Este singurul aliment de natură vegetală în care se găseștevitamina B12 din lapte și minerale ca magneziu, folicul acid, potasiu, fier, iod. 

Datorita continutului vitaminei B12, varza murata incetineste procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si impiedica pierderile de memorie.

Studiile cercetătorilor arată că varza murata este un inhibitor alcancerului . În timpul fermentatiei, produce o substanță numită izotiocianat care împiedică raspandirea cancerului în organism.

Sa dovedit de asemenea că este un leac împotriva gripei aviare .

Murata alina Varza de durerile stomac si ii AJUTA PE CEI deîngrijire au cu Problema constipatia , la reglarea digestiei contribuind.

Pentru că sunt fier în compoziție, varza murata este recomandată persoanelor care suferă de anemie dar și persoanelor care au stari depresive .

Deoarece conțin câteva calorii – 20 de calorii la suta de grame – pot fi consumate cu încredere în curele de slabire deoarece inlesneste arderea grasimilor.

Pe langa faptul ca in organism actioneaza ca o exacta Aspra la Perie curatarea si eliminarea toxinelor, Murata mai varza si pentru Este cunoscuta de Efectul Sau o stabilizare tensiunii arteriale.

Moarea – zeama de varza acara – se recomanda pentrudetoxifierea organismului , mai ales dupa sarbatori, cate doua, trei pahare in fiecare zi.Si ca sa incheiem intr-o nota optimista dar si cu indemnul de a nu ignora butoiul cu varza murata, chiar daca nu miroase prea placut, se spune ca undeva, intr-un spital, era un bolnav de cancer. La vizita zilnica nu se mai oprea la patul lui. Dadea un lehamite din mana,
spunând „moare!” si trecea mai departe.

Cunoscand verdictul medicului, familia a venit si a
luat-o ca sa moara acasa.

Mai mult de obisnuinta dar si ca incurajare, medicul ia recomandat sa vina la control peste 6 luni desi stia ca va muri.Dar surprins! Exact la 6 luni, medicul se trezeste in cabinetul cu cel pe care deja credea mort. 
La ce sa

intamplat pe langa patul meu, spuneti ” moare ” si eu, acasa, am baut doua butoaie de moare.

Varza murata, leac populare

E modesta, ieftină și nu pare nici o valoare sau o cat de ceapa degerata.

Știai că a salvat mii de vieți în Evul Mediu? Știai că a avut rolul ei în descoperirea Lumii Noi? Stiai că este singurul produs de natură vegetală în care este prezentă vitamina B12?

Știai că se numără printre preferatele alimentelor ale bucătarului faimos capitan? 

Stiai că odinioara era folosită drept una dintre cele mai eficiente remedii pentru vindecarea scorbutului ?

Stiai ca oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care consuma sunt mai putin expuse imbolnavirii de cancer ? Varza murata este, da, un aliment minunat. Cu toate că nu ne amintim de ea doar ocazional, varza murata se bucură de anumite proprietăți medicale și nutriționale care merită menționate.

Varza murata este extrem de bogata in vitamina C (mai bogata decat cea alimentata in stare proaspata, cruda), vitamina ce ofera protectie antioxidanta, dar nu numai, ajutand astfel la fortifierea sistemului imunitar al organismului.

Varza murata este cunoscuta si ca un puternic mineralizant si remediu impotriva anemiei . In compozitia sa sunt prezente minerale si vitamine
esentiale pentru functionarea optima a organismului: vitamina din complexul B si minerale precum magneziu, folicul acid, potasiu, fier, iod.

Doar 100 g de varza murata asigură o jumătate din doza zilnică de vitamina C recomandată, iar un pahar-două pe zi de carne de vită pot face minuni pentru persoanele anemice sau pentru cei care suferă de hemoroizi .

De asemenea, varza Acra crasnii fi cu incredere in consumata de Curele slabire intrucat Contine putine calorii (20 la 100 grame calorii) si la reglarea digestiei Contribuie, inlesnind totodata arderea grasimilor.
În timpul procesului de fermentație, acidul lactic se formează care acționează pozitiv asupra digestiei tractului, curățând-o de bacteriile dăunătoare și ajutând astfel la detoxifiereaorganismului.

Pe lângă rolul de eliminator al toxinelor din organism, varza murata mai este cunoscută și pentru stabilizarea efectului său de arterială.

Recent, nutritionistii secolului XX apreciaza varza murata drept un puternic aliment afrodisiac pentru barbati, ducand la cresterea potentei masculine. Conform unui alt studiu recent, îngrijirea femeilor consumă varza
murata de 5 ori pe săptămână prezintă un risc cu 70% mai scăzut de a dezvolta cancer la san.

Virozele pot fi evitate și prin consumul de varza acră, iar pentru prevenirea influenței aviare cabbage varza murata este recomandată cu căldură de specialiști.

Grație conținutului de vitamina B12 , varza murata încetinește procesul de îmbătrânire, protejând sistemul nervos și împiedicând pierderile de memorie.