DISTRIBUIȚI

Dean Rusk, secretarul de stat al lui JFK era in Franta in anii 60, cand de Gaulle a decis sa iasa din NATO. Apoi de Gaulle a spus ca vrea ca toti militarii SUA sa paraseasca Franta cat mai curand posibil. Rusk a raspuns:
Aceasta se refera si la cei inmormantati aici?
Puteai sa auzi cum cade un ac!

Conferinta internationala in Franta cu ingineri, inclusiv francezi si americani. Intr-o pauza, un inginer francez revine in sala spunand: Ati auzit ultima tampenie facuta de Bush? A trimis un portavion in Indonezia sa ajute victimile tsunami-ului! Ce o fi avand de gand, sa-i bombardeze?
Un inginer de la Boeing s-a ridicat si a replicat linistit:
Portavioanele noastre au trei spitale la bord si pot trata mai multe sute de pacienti. Ele sunt cu energie nucleara si pot alimenta cu electricitate instalatiile de pe uscat, au trei cantine cu o capacitate de a servi cel putin 3000 de consumatori cu trei mese pe zi. Pot produce mai multe mii de galoane de apa proaspata din apa de mare pe zi si au o jumatate de duzina de helicoptere ce transporta victime de pe puntea de aterizare. Avem unsprezece asemenea nave. Cate are Franta?
Puteai sa auzi cum cade un ac!

Un amiral al Royal Navy lua parte la o conferinta navala ce cuprindea si amirali din SUA, Marea Britanie, Canada, Australia si Franta. La un cocktail se afla intr-un mare grup de ofiteri din toate aceste natiuni. Toata lumea vorbea englezeste si-si sorbeau bauturile, dar un amiral francez s-a plans ca, in timp ce europenii invata numeroase limbi straine, englezii vorbesc doar englezeste. A intrebat: De ce se intampla ca mereu trebuie sa vorbim englezeste in conferintele astea si nu franceza?
Fara ezitare, amiralul britanic a replicat:
Poate ca britanicii, canadienii, australienii si americanii au facut asa incat sa nu fiti nevoiti sa vorbiti germana!
Puteai sa auzi cum cade un ac!

Robert Whiting, un mosulica de 83 de ani soseste la Paris cu avionul. La vama, pierde cateva minute sa-si caute pasaportul, ratacit in geanta de voiaj.
„Ati mai fost in Franta domnule?” i se adreseaza sarcastic functionarul vamal. D. Whiting admite ca a mai fost.
„Atunci trebuia sa stiti ca trebuie sa aveti pasaportul la indemana.”
Englezul replica: „Ultima oara cand am fost aici n-a trebuit sa-l arat.”
„Imposibil. Dumneavoastra englezii trebuie totdeauna sa aratati pasapoartele cand intrati in Franta”.
Batranul englez il privi adanc in ochi pe francez. Apoi explica linistit:
Cand am ajuns la tarm, la Gold Beach in ziua D in 44, pentru a ajuta la eliberarea acestei tari, n-am gasit nici un francez caruia sa-i pot arata pasaportul.”
Puteai sa auzi cum cade un ac!