DISTRIBUIȚI

Pentru a ajuta consumatorii să facă cea mai sănătoasă alegere, organizaţia Environmental Working Group (EWG) a publicat o listă a celor mai contaminate produse, notează huffingtonpost.com. Folosind informaţiile puse la dispoziţie de Departamentul american al agriculturii, referitoare la urmele de pesticide depistate în 48 de fructe şi legume, EWG a publicat Ghidul anual al fructelor şi legumelor ce conţin pesticide. Reziduri de pesticide au fost depistate în cazul a două treimi din fructele şi legumele testate, merele fiind în fruntea clasamentului pentru al cincilea an consecutiv. “Premiza este că oamenii nu vor să mănânce pesticide împreună cu fructe şi legume. De aceea continuăm să le spunem cumpărătorilor despre produsele chimice folosite în agricultură şi care apar în fructe şi legume, pentru a le da posibilitatea să mănânce sănătos”, declară Ken Cook, preşedintele şi cofondatorul EWG. Cei care critică organizaţia neguvernamentală EWG se tem că lista fructelor şi legumelor contaminate va determina consumatorii să nu mai cumpere aceste produse. Lista produselor curate, care cuprinde produsele ce nu conţin pesticide, poate influenţa deciziile luate la cumpărături. “Noi vă spunem să mâncaţi fructe şi legume, dar, ştiind care sunt cele care au o concentraţie mai mare de pesticide, puteţi opta pentru variantele organice, dacă sunt disponibile sau vi le permiteţi sau puteţi să folosiţi lista produselor curate”, explică Sonya Lunder, analist în cadrul EWG. Citeste mai mult pe mediafax.ro