DISTRIBUIȚI

Locul unde s-au mutat unele dintre cele mai importante coduri necesare supraviețuirii omenirii
GitHub și-a mutat codurile în Arctic World Archive. Această decizie face parte dintr-un plan de a oferi umanității cât mai multe unelte de a-și reveni în cazul unui dezastru.
GitHub este una dintre cele mai importante platforme de coduri open-source din lume, oferind programatorilor din întreaga lume posibilitatea de a-și testa și împărtăși munca.
În urmă cu un an compania care deține platforma și-a anunțat planurile de a-și depune codurile în Arctic World Archive, un depozit dintr-o fostă mină norvegiană aflat la câteva sute de metri adâncime. În decursul acestei luni, notează Futurism, acest plan a devenit realitate.
Codurile pe care Github le-a salvat pentru generațiile viitoare au fost înscrise pe o serie de microfilme care pot fi citite cu ajutorul unei lupe.
Un nou început în cazul unui dezastru
Acest plan de a depozita cea mai mare colecție de coduri open source într-un depozit arctic reprezintă o un plan de rezervă în cazul unei catastrofe. Inițiatorii sperând că astfel, oamenii care vor supraviețui nu vor fi nevoiți să repornească civilizația de la zero, având în schimb la dispoziție cunoștințele inginerilor din prezent.
Engadget notează că toți care au contribuit cu coduri la arhiva depusă în Arctiva vor primi un mic badge în dreptul username-ului pentru a sublinia contribuția adusă la acest proiect.
Arctic World Archive este amplasat în Arhipelagul Svalbard, acolo unde se află și rezerva mondială de semințe, care îndeplinește un rol asemănăto

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentBorne de drum
Articolul următorNoul coronavirus