DISTRIBUIȚI

Am luat amendă pentru ceea ce gândesc…
”Mare brânză” că am luat amendă pentru viteza … proprie-mi gândiri; am avut o viteză cu care dumneavoastră domnilor polițiști nu prea sunteți obișnuiți! Hmmmm … ce viteză aveau gândurile și ideile dumneavoastră, când v-ați izbit chiar de zidul numit realitatea propriei persoane? Nu-i așa că nu vă mai rămânea mai nimic din carcasa intelectuală? Și de fapt, de unde sunteți așa de siguri că ceea ce numiți zidul realității nu este de fapt o iluzie creată de o societate bolnavă; o societate care își vrea tinerii plecați în străinătate la muncă sau sclavi în propria țară? Oooooo … Domnule Agent Spulberă Originalitatea, cu atenție permiteți să vă raportez realitatea de a nu ști ce pregătire aveți în a-mi constata viteza pe care o aveam. Știți … dacă nu mă opream de bună voie nici nu ați fi aflat cum îmi arată fața! Aaaaa …sunt și arogant și asta pentru o să-mi găsiți câte ceva pentru care să-mi măriți amenda?
Ce frumos e să fi cinstit și sincer până la nivelul de a fi crezut drept arogant și ce util pentru societate este faptul că dumneata, domnule Agent, pretinzi că îți faci datoria spulberând vise și idei care ar putea fi geniale. Apropo, cum se numește acest fenomen în care mă simt într-un așa de mare pericol de-a fi eu însumi, ca individ? Cum, nu sunt eu un pericol, ci propriile-mi idei care ar putea schimba societatea? O idee a unui singur om nu este periculoasă, dar împărtășită de mai mulți oameni ajuge să se transforme în convingere, iar o convingere ajunge să se transforme în adevăr, iar noi nu suportăm adevărul.
Da Tovarășe Agent: Adevărul îi eliberează pe oameni din sclavia mediocrității, a ignoranței și odată eliberați sunt greu de manipulat. A da! Am luat amendă pentru că încerc să deștept un popor de oameni care merită să fie stăpâni în propria țară. Am luat amendă pentru că vreau să strig în gura mare ceea ce cred și ceea ce mă doare. Am primit amendă pentru că, dumneavoastră ca și mulți alții care sunteți reprezentanții societății române, nu sunteți pregăți de o schimbare. O schimbare care trebuia să se producă odată cu revoluția. O schimbare în bine nu pentru noi ci pentru cei care vin după noi…copii noștri. De acord că nu știu nimic!!! Însuși marele Socrate, părintele filosofiei ateniene recunoștea în fața concetățenilor săi că ceea ce știe cel mai bine e faptul CĂ NU ȘTIE NIMIC!
Dar ceea ce știu … e că România merită mai mult decât niște amenzi acordate vinovatei dorințe de a se ridica cât mai sus. Știu că românii nu merită să trăiască ca sclavi în propria țară și mai știu că speranța nu a murit.
Da tovarășe / domnule agent: tinerii observă și știu ce boală macină România iar odată cu ei și țara asta se va vindeca!!!
Gabriel Pintea
Valeriu Ioan