DISTRIBUIȚI

Marius Iacob, procurorul-șef adjunct al DNA, a demisionat din funcție. Decizia acestuia vine după ce luni, 19 martie, ÎCCJ a dat dreptate Inspecției Judiciare şi a decis sancționarea disciplinară a lui Iacob cu “avertisment”.
Potrivit legii, sancțiunea disciplinară atrage demiterea din funcție, însă Marius Iacob nu a mai așteptat ca ministrul Justiției să propună revocarea. Potrivit unor surse, Iacob vrea să-şi continue activitatea la DNA, deși anterior numirii în funcţia de conducere a activat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție.
Înalta Curte de Casație şi Justiție a întors luni, 18 martie, decizia Secției pentru procurori a CSM şi a în cazul acțiunii disciplinare formulate de Inspecția Judiciară împotriva procurorului șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Marius Iacob.

El era acuzat de IJ că a delegat un procuror șef serviciu, respectiv pe Carmen Simona Ricu, să reprezinte DNA într-un proces care avea ca obiect suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaela Moraru Iorga a fost suspendată din DNA. Atât Marius Iacob, cât şi Simona Ricu au fost sancționat cu “avertisment”.

În dosarul în care s-a pronunțat ÎCCJ, Iacob este acuzat de Inspecția Judiciară că a încălcat mai multe dispoziții, delegând un procuror șef serviciu, respectiv pe Carmen Simona Ricu, să reprezinte DNA în procesul civil având ca obiect suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaela Moraru Iorga a fost suspendată din DNA.

CV-ul lui Marius Iacob poate fi consultat AICI!