DISTRIBUIȚI

Hrana vie
Calitatile de medicament ale mierii se cunosc inca din antichitate, din aceasta cauza a fost numita „hrana vie”.

Mierea de salcam
Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive.
Contine:
435 substante: vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrina, compusi ai azotului.
Are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4.
Cristalizarea:
Mierea de salcam cristalizeaza ultima. Cristalizarea sau zaharisirea este un proces natural si depinde de raportul dintre glucoza si fructoza din componenta mierii si de temperatura mediului. Datorita unei cantitati mari de fructoza, aceasta nu se cristalizeaza decat dupa un an si jumatate doi ani, dar nici atunci in totalitate.

Propietati:
Este tonic general.
Calmeaza tusea si infectii bronho-pulmonare, impotriva astmului, guturaiului, pneumonie, tuberculoza.
Lupta impotriva cancerului.
La fel antocianii din fructele de padure: affine, zmeura, fragi, mure, chiar si dudele.
Asigura un somn relaxant si ajuta la circulatia sangelui.
Este folosita in tratarea asteniei, nevrozelor, afectiunilor cardio vasculare, tulburarilor de memorie, a reumatismului, sclerozei.
In gastrita hiperacida calmeaza pirozisul „arsurile”. Este indicata pentru bolnavii de ulcer.
Intareste sistemul imunitar.
Este tonic pentru copii, convalescenti, si pentru gravide.

Ion Zahiu,
0766-559019,
0758-323760.

PS Vin de fraga pentru sarbatori si schiuri vinde nasul meu.